MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2022 16:21:00

Ministerstvo vnitra je na dezoláty ve státní správě připraveno

Ministerstvo vnitra je na dezoláty ve státní správě připraveno

Komentář na facebookovém profilu k ideologickému týmu KRIT na ministerstvu vnitra

 Zdravím všechny,

pamatujete si na "koláž" s pytlem na mrtvoly orámovanou státními vlajkami ČR a UA na ministerstvu vnitra, vyvěšenou na výročí vzniku republiky? Hlídali ji policisté 24 h každý den, aby se jí proboha nic nestalo?

Vyvěšení začala prošetřovat policie a pan ministr Rakušan se dušoval že pokud se ukáže něco v nepořádku, zaplatí všechny s tím spojené náklady ze svého, že to byl jeho nápad a zodpovědnost včetně rozhodnutí o místě místa vyvěšení na státní budově.

  • Podle posledních informací je ale vše jinak.
  • Prostě tak trošku lhal dříve, nebo lže nyní.

Dle současných vyjádření pana Rakušana tam tu plachtu nechal vyvěsil nový ideologický tým ministerstva vnitra KRIT. To jsme se dozvěděli na bezpečnostním výboru.

Co je to tým KRIT?

Ve veřejném prostoru se objevilo, že jde o pouze o „čtyři lidi“, ale kdo ví. Jistě dostaneme informaci, kdo to je, jak jsou ti lidé v rámci MV zařazeni, z čeho jsou placeni a jaké budou jejich úkoly. Zatím to vypadá na budování novodobé odnože jakési skryté STB uvnitř MV.

Co má údajně ten ideologický tým KRIT na práci?

  1. Anonymizovaný monitoring nálad ve státní a veřejné správě. Včasná identifikace osob, které mohou šířit antisystémové nálady a jejich zapojení do dialogu.
  2. Vytvořit a zlepšit interní komunikační kanály, které umožní obousměrnou komunikaci po vertikální ose.
  3. Aktivně a empaticky sbírat kritické podněty a důsledně se vyhýbat bagatelizujícím reakcím.

Budeme asi opět zřizovat ve státní správě nástěnkáře, protože i to je varianta formování myšlení. Starší pamatují "politická školení mužstva" a politické pětiminutovky.

Že se něco takového bude po 33 letech vracet ve státní správě, která by měla být apolitická, to jsem nevěřil. Překvapil mě velkolepý začátek, použít jako nástěnku celou stěnu budovy MV, to byl "majstrštyk".

Starší pochopí přirovnání k novodobé STB.

Ministerstvo vnitra je na dezoláty ve státní správě připraveno. Tým KRIT s panem ministrem by to SPOLU přece měli zvládnout. Jak uvádějí v podkladech Kritu „Jedná se přitom o početnou a vlivnou skupinu. Ve službách státu pracuje více jak 450 000 lidí.“

  • No a tu musíme pochopitelně pohlídat.
  • Mít vlastní názor = radikalizace?
  • Tak pozor, že by nám pětispolek zavedl znova totalitu?

Kdo bude dělat nástěnkáře například v Českém rozhlase a České televizi přitom zatím není jasné.

Ale KRIT jistě pustí své kořeny do celé společnosti.

Pokud bude za "extremistu" považován každý, kdo se nebude bát šířit tu jedinou správnou pravdu a nebude chtít horlivě papouškovat povinné vládou vysílané "signály", bude mít zřejmě problém.

KRIT určitě zvládne ten nešvar, který se nám rozmáhá ve společnosti a lidé projevují obavy, nějak se nám radikalizují a někteří dokonce pochybují o správnosti vládních kroků. Vědí členové KRITU, že máme v ústavě zaručenu svobodu projevu a právo na informace?

  • Přiznejte, připravujete už návrhy na celkovou revizi právního rámce v České republice?
  • Mohlo by to být přece vše jednodušší, nebo ne?

Shromažďování informací o nás všech. Dnes už asi ne v papírové formě, a tak nehrozí, že ty archivy budete jednou muset zase pálit. I to už tu bylo.

Pamatujete?

  • Co člověka vede k tomu, že šíří nevhodné názory?
  • Komu tím prospěje?
  • S kým o tom mluvil?
  • Zjišťovat původ antisystémových názorů?
  • Kde se scházejí lidé, kteří se vyjadřují podobně?
  • Kdo nesouhlasí s tvrzením, že za drahé energie, potraviny, PHM a za naše současné potíže může jen jeden universální viník, je hned ruský šváb?
  • A to je prosím vláda, která se hlásí k Havlovu odkazu?

To jste to dopracovali, vaše vláda se dnes začíná bát svých vlastních občanů a začíná vymýšlet cenzuru, potlačování svobodných názorů nás občanů.

Nejdříve to pracovníci KRITU formou vynucené loajality úředníků vyřeší ve státní správě ale hrozí, že po tomto "lakmusovém papírku" přejdou i na celou společnost a všechny občany.

Tak, jen abyste, pane Rakušane, nakonec nezůstal sám schovaný v tom vámi vytvořeném KRITU, jako ten pověstný "kůl v plotě" Jakeš před 33 lety.

Vládo, opravdu už to stačilo.

Přeji krásný víkend.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama