Petr Sadovský

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2022 14:05:00

Část podnikatelů se vrátí do výdělečnější šedé zóny. Porostou daně

Část podnikatelů se vrátí do výdělečnější šedé zóny. Porostou daně

Komentář na facebookovém profilu k elektronické evidenci tržeb.

 Tak se zrušilo EET.

EET započalo přesně před šesti lety. Bylo plno kontroverzí … řešil to i soud ale nakonec to prošlo. Šlo o narovnání trhu a o přínosu do státní kasy asi nemusím psát. Je to obrovské vítězství řady podnikatelů, kteří se vrátí do šedé zóny. Byl jsem v Jeseníkách a kde jsem ještě kartou nedávno v restauraci zaplatil, dnes nezaplatím. 

Podobné to je leckde jinde.

Všichni víme proč.

Proč vše prohánět pokladnou, že?

Zajímavé je, a nikdo o tom moc nehovoří, že to není jen zrušení EET, ale to, že s EET přišlo mnoho dalších kroků, které se nevrátily na původní úroveň.

Podnikatelům v pohostinství se snížilo DPH. Z 21 procent na 15 a poté na neuvěřitelných 10 procent. Po zrušení nikdo dnes nepožaduje navrácení. Jde o to, že například dnes je Česko tuším jedinou zemí EU, kde je DPH na čepované pivo nižší než na ovoce. Skvělé.

Část podnikatelů, a o tom jsem psal výše, se vrátí do výdělečnější šedé zóny, odkud je stát zavedením EET vypudil. To je realita.

A třetí problém. Pamatujete, jak kvůli EET všichni zdražili? Předpokládám, že po zrušení ke zlevnění nedojde.

Výsledek?

Rozpočet napnutý k prasknutí ještě dál šponujeme populistickými rozhodnutími i když Babiš, a i když ten samý systém používá většina EU a ti, kdo ho nepoužívají, ho připravují, my ho zrušili.

Z čeho chce tato vláda vše platit. netuším, ale předpokládám, že bude docházet k razantnímu zvýšení daní, protože jinak to je neufinancovatelné. To je realita.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama