Ing. Viktor Paggio

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2012 15:21:35

Sledujme nyní vývoj situace na státním zastupitelství

Sledujme nyní vývoj situace na státním zastupitelství

Vyjádření poslance Paggia k odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 K panu exministrovi Pospíšilovi mám poněkud ambivalentní vztah - byl to on, kdo z pozice ministra spravedlnosti asistoval tzv. kauze Čunek, kdo jmenoval vrchního státního zástupce Rampulu, kdo nechal doutnat mnoho neřešených problémů (namátkou oblast rozhodčích doložek, exekucí, ale třeba i stav vězeňství), a když požár vypukl naplno, vyjel se svou mediální kavalerií a požár před zraky potěšené veřejnosti uhasil. 

Na druhou stranu je třeba říci, že to byl velmi komunikativní ministr a během dvou let, kdy jsem měl tu možnost spolupracovat s ním a jeho náměstky, se mnoho věcí pohnulo k lepšímu.

Na zjitřené emoce posledních dnů má jistě vliv i jeho nesporná mediální zdatnost, se kterou si pečlivě budoval image a která postupně překryla jeho minulé chyby. Jeho odvolání je zcela v pravomoci předsedy vlády. Premiérovo zdůvodnění, že šlo zejména o rozpočtové požadavky ministra, si vezmu k srdci a budu sledovat, jakým způsobem se bude vyvíjet situace na státním zastupitelství, na které by tedy tento krok neměl mít žádný vliv. Ale prosím vyvarujme se rychlých soudů na základě bezvýhradného přijetí české mediální reality, která má často ke skutečnému stavu věcí hodně daleko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama