Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2022 13:21:00

Trolejbusy se vrací do Prahy

Trolejbusy se vrací do Prahy

Informace na facebookovém profilu k elektrifikaci pražské hromadné dopravy

 Během čtyř let na radnici jsme v hlavním městě nastartovali tramvajový boom a konec letošního roku je průlomový i pro rozvoj trolejbusů. Jednu trolejbusovou trať jsme s Dopravním podnikem hlavního města Prahy právě zprovoznili a další jsme začali stavět. Moderní a ekologická trolejbusová doprava se tak po padesáti letech opět vrací do Prahy.

Kompletně hotová je trolejbusová trať z Palmovky do Miškovic a o víkendu jsme na ní slavnostně zahájili provoz linky 58. Prozatím bude fungovat ve víkendovém režimu. V příštím roce zde postupně nasadíme do provozu 15 nových kloubových trolejbusů značky SOR. Aktuálně začínají stavební práce i na elektrifikaci linky 119. Tu budou obsluhovat velkokapacitní tříčlánkové trolejbusy s minimální kapacitou 179 lidí, aby se cestující na letiště už nemuseli mačkat v přeplněných autobusech.

Jen na levém břehu Vltavy jsou teď v projektové přípravě čtyři trati, konkrétně na trasách autobusů číslo 131, 137, 176 a 191. Dále se připravuje elektrifikace autobusové linky 201 z Holešovic na Černý most, v Praze 13 jsou to další čtyři trati a v plánu je i linka 112 do ZOO. A navázali jsme spolupráci i se Středočeským krajem, v budoucnu by mohly vést troleje na trase autobusu 375 z Českomoravské do Brandýsa nad Labem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama