RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2022 6:37:00

Zima není jediným problémem

Zima není jediným problémem

Komentář na facebookovém profilu k problémům se zdroji elektrické energie v Evropě

 Stojí za povšimnutí, že nastupují 3 nejsložitější měsíce elektro energetiky. Sluníčko málo svítí a spotřeba vlivem zimy roste. Německá data ukazují, že plynové elektrárny jedou již nyní na 50 procet kapacity, cena je tak kolem 400 Euro za MWh.

Pozornosti by ale nemělo uniknout, že zima není jediným problémem. Francouzské "jaderky" totiž jedou na méně než 60 šedesát své kapacity. Děje se tak kvůli údržbě a opravám. Kdyby teoreticky jely na 90 procent, vyrobily by tolik elektřiny, jako dnes do evropské sítě dodávají plynové elektrárny z Německa.

(To není pro cenu elektřiny nic dobrého, protože ta vyrobená z plynu je nejdražší, a táhne tak celkovou cenu elektřiny nahoru).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama