Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2022 16:21:00

Na Opatově otevíráme veřejnou samoobslužnou KOLárnu

Na Opatově otevíráme veřejnou samoobslužnou KOLárnu

Informace na facebookovém profilu o možnosti bezpečného uložení jízdního kola u stanice metra Opatov

 Díky chytrým technologiím funguje 24/7 a je bez poplatků. Ode dneška tu mohou cyklisté místní i z přilehlého okolí zanechat své kolo, třeba pokud chtějí pro další cestu do centra města využít raději MHD. Vycházíme vstříc cyklistům a jejich potřebě zaparkovat bezpečně kolo na území hlavního města na déle jak dvě hodiny. Zároveň chceme zjednodušit cestování na poslední míli a umožnit příjezd ke kapacitní MHD na kole, aby si po návratu z centra z práce či ze školy mohli cestující zase vyzvednout své bezpečně a pod střechou uschované kolo.

Tahle kolárna je v Praze prvním zařízením tohoto typu. Má kapacitu 30 jízdních kol a díky důmyslnému systému uložení je prostor kolárny využit do poledního centimetru. Patrové stojany mají hydraulický mechanismus, takže sem zvládne zaparkovat kolo úplně každý.

A jak to funguje?

  1. vyfotíte QR kód umístěný na kolárně a zaregistrujete se
  2. systém vám vygeneruje číselný PIN pro vstup do kolárny
  3. zaparkujete a zamknete kolo do jednoho ze stojanů

Pro vyzvednutí kola je potřeba opět u dveří naťukat tentýž PIN, který jste zadali při uložení kola. Kolárnu najdete na Opatově kousek od stanice metra (ZDE). Další kolárny máme s TSK Praha v plánu postavit u stanic metra či zastávek tramvají. Aktuálně se zvažuje Hůrka a Holyně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama