Bc. Markéta Gregorová

Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • Piráti
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2022 11:41:00

Četníci z Pekingu - mise Praha

Četníci z Pekingu - mise Praha

Informace na facebookovém profilu o působení čínské policie v zemích po celém světě

 Věděli jste, že má čínská vláda policejní stanice v zahraničí? Ano, ještě jednou - čínská vláda má po světě hned několik desítek svých policejních stanic na pěti kontinentech, které existují na prahu ilegality. Tyto policejní stanice mají například zajišťovat konzulární služby či umožnit Číňanům oznámit trestný čin. Zároveň však dovolují vládě v Pekingu dohlížet na čínskou komunitu v zahraničí a v případě potřeby donutit její členy k návratu do vlasti, kde mohou čelit trestnímu stíhání.

Dvě takové služebny byly dodneška i v Praze! Tedy, prý včera byly zavřeny - pokud můžeme věřit čínskému režimu, že ano.

A co to ve své podstatě znamená? Jste Číňan, odjedete do zahraničí - třeba do Prahy - a provedete nějakou "protirežimní činnost". Což, jak u autoritářů známe, může být cokoliv. A pak vás můžou navštívit vaši krajané z jedné ze dvou pražských policejních stanic a vy se musíte zpovídat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama