Mgr. Pavel Fischer

  • BPP
  • Praha 12
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2022 7:34:00

Komunisty v posledních letech legitimizovali Miloš Zeman a Andrej Babiš

Komunisty v posledních letech legitimizovali Miloš Zeman a Andrej Babiš

Komentář na facebookovém profilu k otázkám padajícím při předvolebních debatách.

 Každý den se ve svém kalendáři snažím skloubit rozhovory pro média, prezidentské debaty a různé veřejné diskuze s vámi. Přiznám se, že výjezdy po naší zemi mám nejraději. Tam totiž padají ty nejzajímavější otázky a nikdy není předem dané, kam se bude diskuze ubírat.

V Moravských Budějovicích jste se mě hodně ptali na mou spolupráci s Václavem Havlem nebo na to, proč dnes lidé tak ochotně naslouchají dezinformátorům, lživým zprávám a konspiracím.

Osmiletá Žofie se mě zeptala, co bych jako prezident dělal, kdyby se k nám rozšířila ruská válka. A ptali jste se mě i na KSČM, proč není už dávno mimo zákon.

Faktem je, že komunisty v posledních letech legitimizovali Miloš Zeman a Andrej Babiš. Prezident například pozval na výročí 21. srpna komunisty na jednání do Lán, místo aby promluvil k občanům a vzdal úctu obětem okupace. Andrej Babiš na podpoře komunistů postavil svou menšinovou vládu a podporu s nimi vyhandloval třeba za škrty v rozpočtu na obranu. Jako senátor jsem proti tomu opakovaně aktivně vystupoval a dělal všechno pro to, abych tyto plány překazil.

V posledních volbách voliči naštěstí vykázali komunisty mimo Sněmovnu. Věřím, že si lidé na události posledních let vzpomenou, až se budou rozhodovat před prezidentskou volbou. Je na čase skoncovat s politikařením a vrátit do úřadu prezidenta důstojnost, slušnost a aktivní politiku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama