Ing. Petr Vrána

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2022 17:46:00

Výstavní síň Pasáž se po dobu rekonstrukce budovy na náměstí TGM uzavře

Výstavní síň Pasáž se po dobu rekonstrukce budovy na náměstí TGM uzavře

Výstavní síň Pasáž přerušuje na nezbytně dlouhou dobu svou činnost. Rozhodnutí zástupců města vyklidit stávající galerii v Kratochvílově ulici souvisí s opravou budovy na náměstí TGM 16, ve které má vzniknout nové sídlo magistrátu.

„Je nutné dočasně přemístit úředníky a tento prostor je snad jako jediný z městského majetku vyhovující. Galerie se po rekonstrukci opět vrátí do svých původních prostor,“ informoval primátor Přerova Petr Vrána.

V Pasáži by měl sídlit odbor zajišťující dopravní agendy, evidenci vozidel, vydávání občanských průkazů, cestovních pasů a řidičáků. Na novém působišti by měla dočasně pobývat asi dvacítka úředníků – kdy budou do Pasáže přemístěni, nebylo ještě rozhodnuto, neboť i tam bude nutno udělat menší úpravy. Tajemník magistrátu Petr Mlčoch v této souvislosti řekl: „Velmi nás mrzí, že bude na skoro tři roky přerušena činnost galerie v Pasáži. Nicméně zastupitelstvo rozhodlo o koupi a rekonstrukci TGM 16. A po dobu, kdy budou probíhat stavební práce, musí magistrát zajistit fungování agend, které tam dosud jsou. A na to potřebujeme bezbariérovou budovu.“ Ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček přislíbil, že v rámci dramaturgického plánu počítá KIS i nadále s pořádáním akcí, na jejichž organizaci se spolupodílela Výstavní síň Pasáž – jako například Evropský den hudby, Velikonoční zastávky, LandArt či Přerovské dvorky. „Finanční prostředky na uskutečnění těchto akcí máme v rozpočtu a nebudou nijak kráceny,“ uvedl ředitel Macíček.

Budova na náměstí TGM 16, kam mají být po rekonstrukci přemístěni úředníci magistrátu i s vedením města, má dostat podobu, o které jsme psali v této tiskové zprávě: Úřad, kavárna i vyhlídka. To všechno se má stát součástí nově opravené budovy v centru Přerova.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama