Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2022 18:41:00

Město přispěje Charitě Česká Lípa na Azylový dům Jonáš

Město přispěje Charitě Česká Lípa na Azylový dům Jonáš

Na konci listopadu letošního roku Charita Česká Lípa slavnostně otevřela nově zrekonstruovaný Azylový dům Jonáš, který slouží maminkám v nouzi a jejich dětem.

Město Česká Lípa přispěje Charitě na výstavbu tohoto domu částkou 300 tis. Kč, kterou zastupitelé na svém prosincovém jednání schválili formou individuální dotace z Fondu zastupitelstva města.

Náklady na kompletní rekonstrukci tohoto zařízení, které nabízí 40 lůžek pro maminky a jejich děti, se vyšplhaly na téměř 35 mil. Kč. Většinu nákladů charita uhradí z dotačních peněz, 2,8 mil. Kč však musí uhradit ze svého. Finance z městské dotace charita použije na částečnou úhradu této částky.

„Charita Česká Lípa je organizace, se kterou město úzce spolupracuje, zajištění některých služeb a činností už si bez nich neumíme vůbec představit, pracovníci charity byli důležitým pomocníkem města i v průběhu pandemie nebo v průběhu uprchlické krize. Jsem proto ráda, že jsme jim mohli v nesnadné situaci pomoci. Azylový dům Jonáš je úžasné zařízení, které nabídne maminkám v nesnázích pomocnou ruku a novou startovní čáru do života, důstojné prostředí, kde se vzpamatují z prožitých traumat. Těším se také, až bude hotový i nový městský azylový dům pro maminky s dětmi, který budujeme vedle Domu humanity. Hotovo bychom měli mít na jaře příštího roku,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama