Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2012 17:58:00

Chceme prověřit podivné machinace při nákupu letadel

Chceme prověřit podivné machinace při nákupu letadel

Ministerstvo obrany zásadním způsobem ovlivnilo výběrové řízení na nákup letounů CASA za 3,6 miliardy korun.

Vyplývá to ze svědectví podplukovníka Karla Daňhela, který za armádní generální štáb zpracovával odborná stanoviska. Ministerstvo podle všeho prosadilo pořízení letounů i přes odmítavý postoj armády.

ČSSD od samého počátku poukazovala na to, že jde o nevýhodnou a předraženou zakázku na nákup letadel, která navíc nesplňují parametry, které jsou pro armádu ČR nezbytné.

Jsme velmi znepokojeni tím, jak ministerstvo obrany postupovalo při tomto výběrovém řízení, a obáváme se, že nešlo o jediný případ. Důrazně proto žádáme, aby současný ministr obrany Alexandr Vondra nákup důkladně prošetřil a veškerá zjištění předal nejen orgánům činným v trestním řízení, ale i veřejnosti. Požadujeme, aby stejným způsobem ministerstvo prověřilo i další významné zakázky z období vlády ODS a vlády premiéra Fischera.

Z nově dostupných informací je totiž více než jasné, že vysoce postavení úředníci ministerstva účelově manipulovali s dokumenty ve prospěch španělského výrobce letadel a přinejmenším nestandardně jej prosazovali na úkor ostatních nabídek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama