Ing. Zdeněk Nekula

  • KDU-ČSL
  • Těšetice
  • starosta obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.01.2023 19:41:00

Eurokomisař pro zemědělství pokládá naše předsednictví za jedno z nejlepších

Eurokomisař pro zemědělství pokládá naše předsednictví za jedno z nejlepších

Komentář na facebookovém profilu k předsednictví ČR v Radě EU

Česká republika předsedá Radě EU a musí se potýkat s nečekanými zvraty, jako jsou následky ruské agrese a prudké zdražení energií. Přes tyto obtíže i eurokomisař pro zemědělství Janusz Wojciechowski hodnotí naše předsednictví v zemědělské oblasti jako jedno z nejlepších. Podařilo se nám dokončit Strategický plán, který schválila Evropská komise. Teď ho musíme uvést v život a pomoct našim zemědělcům, potravinářům a lesníkům ho zrealizovat. Díky Plánu získá naše zemědělství v příštích letech přibližně 200 miliard korun.

Dalším palčivým tématem byla potravinová bezpečnost. Ceny potravin rostou, což je především důsledek růstu cen energií. Základním úkolem Ministerstva zemědělství je však zabezpečit dostatek potravin, což se díky našim zemědělcům a potravinářům podařilo. A to i díky včasné a rychlé mimořádné pomoci ministerstva.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama