Jan Hamáček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2012 17:05:00

Ministerstvo musí okamžitě ukončit frašku kolem letadel CASA

Ministerstvo musí okamžitě ukončit frašku kolem letadel CASA

Armádní letouny CASA mají opět potíže a v žádném případě se nejedná o nějakou zanedbatelnou závadu.

Španělské stroje, pořízené bez výběrového řízení prostřednictvím zbrojařské firmy OMNIPOL, podle informací ministerstva obrany selhaly při zkoušce systému protiraketové ochrany. Pro vojenské dopravní letadlo, jakým je právě CASA C-295M, je dobře fungující systém pasivní ochrany před nepřátelskou palbou naprostou nezbytností.
 
 Španělské stroje byly pořizovány s cílem dopřát Armádě ČR moderní transportní prostředek pro přepravu materiálu a vojáků do těžko dostupných oblastí, kde operují české síly, včetně boji těžce zkoušeného Afghánistánu. Bohužel se však ukazuje, že ani několik let od jejich pořízení nejsou letouny CASA schopny adekvátně plnit tyto úkoly.
 
 Je naprosto neakceptovatelné, aby naši vojáci, kteří jsou ochotni riskovat to nejcennější ve vojenských misích v zahraničí, byli závislí na takto poruchových letounech. Ministerstvo obrany pod vedením Alexandra Vondry by za dané situace mělo dostát svým prohlášením z minulosti a učinit kroky k vypovězení smlouvy s dodavatelem letounů společností Omnipol. Nekonečná sága letounů CASA musí být jednou pro vždy skončena.
 
 Jan Hamáček, stínový ministr obrany za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama