Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2023 13:33:43

Jurečka

Jurečka

Vláda nám na začátku nabídla realizaci promyšleného plánu na úspory, chtěla zefektivnit stát, ale prý mimořádná situace nutí vládu (krátkodobě) zvýšit daně.

 Vláda nám na začátku nabídla realizaci promyšleného plánu na úspory, chtěla zefektivnit stát, ale prý mimořádná situace nutí vládu (krátkodobě) zvýšit daně. Aha, ale problém je, že vláda loni nic neušetřila, letos bohužel taky nic, e-government nic moc, minuly rok přišla windfall daň a letos co?  Další daně.
Pan ministr Jurečka se zdá být ve své funkci poněkud unavený a hází pomyslný ručník do ringu. Úspory prý ve státním sektoru nenašel - dle mého mínění takovou větu nemůže ministr nikdy vypustit. Co si budeme,  na funkci krizového manažera nikdy neměl.Zefektivnění státní správy či vyrovnaný rozpočet je jen pravicová utopie. Vzhledem ke struktuře rozpočtu to prostě možné není.
Občas mám dojem, že pan ministr Jurečka je takový hodný strýc z vesnice.  Bohužel mu chybí tzv. selský rozum. Jeho výroky jsou hloupé a nebezpečné. Pravicová ODS by je měla razantně odmítnout nebo se zdiskredituje. Už to ohlášené okradení minoritních akcionářů ČEZ s podporou ODS nás přijde neskutečně draho. 

Jurečka jako expert například pro Seznam.CZ říká, že chce zvýšit daně. Daňové příjmy státu byly loni +13,2%. Je jasné,že nízké daně nejsou problém ČR (loni k HDP 33,8%,OECD 34,1). Problém jsou spíše lidé jako Jurečka, kteří vytvářejí fake mýtus, ze problém jsou nízké daně.

Znovu zavézt superhrubou mzdu a zvýšit daň z příjmů z 15 na 19%,to šlo u vlády, která má v programovém prohlášení nezvyšování daní, skutečně rychle. A bude to ještě horší.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama