Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2023 14:33:00

Panu ministrovi docházejí argumenty

Panu ministrovi docházejí argumenty

Projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny 11. ledna 2023 k zákonlm o České televizi a Českém rozhlasu

 Děkuji. Panu ministrovi docházejí argumenty, věcné argumenty mu docházejí. Proto tady mluví o mocenských vlivech, o Antibabišovi a o všech těchto záležitostech. Protože už prostě jednoduše ty argumenty na obhajobu tohoto zákona nemá a já se mu vlastně ani nedivím.

Takže pokud mluvíme o tom mocenském principu. To znamená, že od roku 1991, kdy tady máme návrh zákona o České televizi, tak doteď to bylo všechno špatně? Ten návrh, který tady máme 33 let na volbu do rad, na volbu generálních ředitelů, na zodpovědnosti veškerých radních, byl špatně, byl mocenský? Protože já si myslím, že za minulé vládní koalice, kdy vládla vláda Andreje Babiše, jsme nezměnili ani čárku v rámci novely zákona o České televizi a Českém rozhlase. Pořád jedeme podle toho zákona, který tady vznikl po sametové revoluci 89 a to z per prvních poslanců svobodné Poslanecké sněmovny. To až vy teď naopak mocensky chcete uchopit Českou televizi a Český rozhlas. Proto to takhle zbrkle měníte.

Proto říkám, pojďme se domluvit na 1. 1. 2024. Proč se nemůžeme takhle domluvit? Proč to tak strašně moc spěchá? No, já vám odpovím. No, protože si potřebujete navolit toho generálního ředitele České televize. To je přece očividné, jasné. To je zadání pro vás, pane ministře kultury. Toto je ta odpověď, faktická, normální, reálná. Ne ta mocenská, vlivová, tak jak vy se to tady snažíte nějakým způsobem rozdmýchat jinou argumentací. Toto je ten fakt. Vy chcete ovládnout média veřejné služby, vy chcete ovládnout soukromá média přes vládního zmocněnce pro média. Nejinak tomu je, i kdybyste tady tisíckrát mluvil o vlivu a o mocenství, které ta minulá vláda prostě neměla, protože nezměnila ani čárku v tom zákoně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama