Jakub Janda

  • ODS
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2023 16:09:00

Výsledky a poměry hlasů budou pro nás všechny ještě překvapením

Výsledky a poměry hlasů budou pro nás všechny ještě překvapením

Komentář na facebookovém profilu k volbám prezidenta.

 Zcela dobrovolně přiznávám, že výběr tentokrát nebyl vůbec jednoduchý (a to i přes to, že výběr kandidátů je bohatý) a snad poprvé v životě jsem šel k volební urně až v sobotu a ještě ráno zvažoval, koho přesně do urny "hodím".

Asi by se slušel nějaký komentář (dělají to všichni a nějak se to vlastně od politiků i očekává)... Tak tedy:

Výběr kandidátů byl bohatý (myslím to opravdu). Ne každý kandidát samozřejmě každému sedí, ale paleta názorů a symbolů, které letošních osm kandidátů nabízí, byl opravdu pestrý. Vybrat si musel každý. Píšu to hlavně proto, že se občas setkávám s tvrzením "Já jsem si kandidáta nevybral, protože...".

Volba mezi "menším zlem". Noo... to jsou skoro každé volby, pokud nejste zarytý příznivce nebo člen nějaké strany.

Ano, nebylo to jednoduché, ale zase musím říct, že kandidáti se tentokrát prezentovali mimořádně transparentně. Nevím o novinách, ve které by nebyla volební kalkulačka nebo kvíz, kde jste se mohli s názory budoucího prezidenta detailně seznámit. Sám jsem projel, troufám si říct, všechny dostupné kvízy...

Nerozhodnutí voliči. To je myslím synonymem letošních voleb. Alespoň z mé zkušenosti jsem nenatrefil na volby, kde by bylo tolik lidí nerozhodnutých ještě v posledním týdnu. V tomhle ohledu si myslím, že dnešní výsledky a poměry hlasů budou pro nás všechny ještě překvapením. Patřím mezi ně.

A teď jak to uzavřít?

Asi platí, že v tomhle případě je to skoro sportovní zápas, tak tedy: "Ať vyhraje ten lepší!"

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama