Ing. Jiří Oberreiter

Nezávislý politický konzultant
  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2023 16:31:59

Významné narozeniny významné osobnosti kterou je Karel SRP

Významné narozeniny významné osobnosti kterou je Karel SRP

Blahopřání panu Karlu Srpovi k jeho narozeninám. Také stručná zmínka k jeho životu a malé oslavě v Jazzové sekci, kterou založil před více než 50 lety.

Dnes je velký den pro velkou osobnost. Přestože to nejsou kulatiny, tak 86. narozeniny pana Karla Srpa jsou významným dnem nejen pro něho samotného, ale pro všechny demokraty, kterým leží na srdci svoboda, demokracie a láska k vlasti. Jak většina demokratů ví, tak Karel Srp je nejen dlouholetým předsedou Jazzové sekce, která se stala centrem setkávání chartistů i disidentů, a to  dávno před rokem 1989. A nejen těchto bojovníků za svobodu. Jazzovou sekci navštívila i řada významných českých, slovenských a zahraničních osobností ze všech možných zemí světa. Je známo, že pan Karel Srp byl účastníkem proslulé snídaně na francouzském velvyslanectví u příležitosti návštěvy tehdejšího francouzského prezidenta Francoise Mitterranda v Praze, což byl průlom ve vztazích mezi tak zvaným západním světem a socialistickou ČSSR. Do té doby se nikdy čelný západní politik nebo prezident oficiálně nesetkali na půdě socialistické ČSSR s disidenty, a to se souhlasem tehdejšího našeho prezidenta a generálního tajemníka KSČ. Snídaně se zúčastnil i Václav Havel, Ladislav Lis, Václav Malý a další disidenti.

Z iniciativy nejbližších přátel oslavence a bez jeho vědomí, bylo u příležitosti dnešních narozenin do Jazzovky pozváno několik jeho blízkých přátel a popřát mu přišla i více než desítka krásných  středoškolaček, které se postaraly o pohoštění a obsluhu hostů. Oslavenec Karel Srp byl nejen upřímně dojat a potěšen, ale přítomné mládí mu vlilo novou energii do žil. Zejména s děvčaty si povídal několik hodin, sdílel jejich radostnou náladu, názory i plány do budoucna. Ony zase naopak pozorně naslouchaly jeho životnímu příběhu, zkušenostem i názorům na život i současnou situaci. Kromě drobných dárků od přítomných gratulantů obdržel i předobrý čokoládový dort se svíčkami, které jedním dechem sfoukl za bouřlivého „živijó, živijó, živijó,“. Jsme rádi, že pan Karel Srp je ve výborné kondici, plný energie, radosti a šibalství. Přejeme mu pevné zdraví, spokojenost, životní vitalitu a ještě řadu aktivních let v jeho Jazzové sekci. Je vidět, že ani jeho 16 měsíční věznění v roce 1986 ho nezlomilo. Karel Srp je po všech stránkách silná osobnost, na kterou jsme hrdi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama