Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2023 12:43:00

Současná vláda zvyšuje výdaje na zbrojení a omezuje svobodu projevu

Současná vláda zvyšuje výdaje na zbrojení a omezuje svobodu projevu

Komentář na facebookovém profilu k nové strategii ministerstva zahraničí

 Ministertsvo zahraničních věcí oznámilo, že připravuje novou zahraniční strategii. Zároveň vláda připravuje novou Bezpečnostní strategii ČR, která je platná od roku 2015. Protože jsem se aktivně podílel na její tvorbě, chci dnes varovat před zesílením tendencí "válečných štváčů" a před oslabením diplomatického řešení jakýkoliv konfliktů.

Dnešní situace ukazuje, že současná vláda namísto zvýšení diplomatického snažení k ukončení agrese Ruska na Ukrajině zvyšuje vojenskou pomoc Ukrajincům, zvyšuje výdaje na zbrojení a omezuje svobodu projevu. Přitom v Davosu bylo jasně deklarováno, že militarizace společnosti ohrožuje ekonomický rozvoj, že globalizace pomalu, ale jistě končí, a tím vyvstanou ekonomické, sociální, politické a geopolitické konflikty.

Zajištění míru je totiž základní podmínkou pro rozvoj jakékoliv společnosti. Proto se obávám, že změna české zahraniční politiky a bezpečnostní strategie souvisí i s volbou nového prezidenta České republiky. Prostě vláda spoléhá na vítězství generála P. Pavla, který bude zajisté více nakloněn "jestřábům" před "holubicemi". A to může mít neblahé dopady na české hospodářství a životní úroveň občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama