Ing. Jozef Síkela

  • BPP
  • ministr průmyslu a obchodu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2023 18:33:00

O diplomatických schopnostech Andreje Babiše v Evropě nikdy nikdo neslyšel

O diplomatických schopnostech Andreje Babiše v Evropě nikdy nikdo neslyšel

Komentář na facebookovém profilu k jednání Světového ekonomického fóra v Davosu

 Ze Světového ekonomického fóra v Davosu si přivážím dvě velmi pozitivní zjištění. Jako Evropská unie jsme si získali opravdu velký respekt od zbytku světa za to, jak jsme dokázali zareagovat na dopady ruské agrese - migrační krizi i ruské zneužívání energetiky jako zbraně.

Podobně si uznání vysloužila i Česká republika za naše předsednictví, které na tom všem má velkou zásluhu. Máme možnost se vrátit tam, kam patříme, což ukazuje jako velká investice do naší budoucnosti. Tu ale musíme dál využívat a o tom byla má účast v Davosu.

Absolvoval jsem schůzky s ministry z Německa, Švýcarska, Ukrajiny, Maroka, Hondurasu či Salvadoru, ze států Perského zálivu jako Katar, Spojené arabské emiráty nebo Saúdská Arábie, s americkou zmocněnkyní pro obchod i setkání s představiteli významných mezinárodních firem. Cílem byl rozvoj obchodních vztahů, nové investice či posilování energetické bezpečnosti.

Opět se ukazuje, že konstruktivní přístup a snaha o spolupráci slouží naší zemi mnohem víc než populistický chaos Andreje Babiše a jeho hvězdné pěchoty. Také proto o jeho diplomatických schopnostech v Evropě nikdy nikdo neslyšel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama