Ing. Miroslav Balatka

  • BPP
  • Sokolov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2023 15:14:00

Babiš dostal jenom o 9 hlasů víc než druhý Pavel

Babiš dostal jenom o 9 hlasů víc než druhý Pavel

Komentář na facebookovém profilu k prvnímu kolu prezidentských voleb v Karlovarském kraji.

Ještě jedno takové malé ohlédnutí za 1. kolem prezidentských voleb z pohledu Karlovarského kraje. Ve Vojkovicích vyhrála Danuše Nerudová.

Když se náš kraj rozdělí na jednotlivé okrsky, není tak jednolitý, jak by se možná mohlo zdát vzhledem k celkem přesvědčivému vítězství A. Babiše v Karlovarském kraji v 1. kole. A pokud lze mluvit o největším překvapení, tak alespoň pro mne to byl velmi zajímavý a pro náš kraj naprosto netypický výsledek ve Vojkovicích. Vyhrála tam Danuše Nerudová, druhý Petr Pavel a Andrej Babiš tam skončil až na předposledním místě těstě před panem Divišem.

Velmi zajímavé jsou i poměrně velké rozdíly v jednotlivých částech měst. Zkoumal jsem detailně třeba Sokolov, kde jsem se narodil a celý život žiju. Ve volebním okrsku č. 5, kde volím, to bylo těsné, Andrej Babiš dostal jenom o 9 hlasů víc než druhý Petr Pavel. Na rozdíl od sokolovského sídliště Michal, kde se pohybuje zisk Andreje Babiše kolem 50 % a Petra Pavla kolem 25 %. Zajímavé.

Pokud se Vám chce taky pohrabat ve výsledcích voleb jako mně a možná zkusit více poznat z tohoto pohledu náš kraj, dobře k tomu může posloužit volební mapa rozdělená po volebních okrscích - z té je grafika a také odkaz na konci textu.

Co nejvíc překvapilo na výsledcích v kraji vás?

Odkaz na mapu ZDE.

TRANSLATE with x English
ArabicHebrewPolish
BulgarianHindiPortuguese
CatalanHmong DawRomanian
Chinese SimplifiedHungarianRussian
Chinese TraditionalIndonesianSlovak
CzechItalianSlovenian
DanishJapaneseSpanish
DutchKlingonSwedish
EnglishKoreanThai
EstonianLatvianTurkish
FinnishLithuanianUkrainian
FrenchMalayUrdu
GermanMalteseVietnamese
GreekNorwegianWelsh
Haitian CreolePersian
TRANSLATE with COPY THE URL BELOW Back EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back "; langMenu.appendChild(origLangDiv); LanguageMenu.Init('LanguageMenu', LanguageMenu_keys, LanguageMenu_values, LanguageMenu_callback, LanguageMenu_popupid); window["LanguageMenu"] = LanguageMenu; clearInterval(intervalId); } }, 1);
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama