Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2023 7:34:00

Když děti rostou a už vás ke stavění nepotřebují a nechtějí pustit

Když děti rostou a už vás ke stavění nepotřebují a nechtějí pustit

Komentář na facebookovém profilu k výročí stavebnice LEGO.

 V nejednom dětském pokojíčku se nachází hračka, která dnes slaví 65. výročí. Je to stavebnice Lego.

Před 65 lety totiž syn zakladatele hračkářské firmy Godtfred Kirk Christiansen podal na dánských úřadech patentní přihlášku na kostku Lego.

Název Lego se odvíjí od dánských slov leg gotd, tedy „hraj si dobře”.

To je docela přesné, ne? Leckterý táta se nenechá moc dlouho přemlouvat k tomu, aby šel pomoct stavět novou stavebnici. Patřím k nim, problém ale nastává, když děti rostou a už vás ke stavění nepotřebují a nechtějí pustit.

The Lego Group, která stavebnice vyrábí, je rodinnou firmou globálního významu. Její produkt znají děti asi po celém světě. Není divu, že jde o jednu z největších hračkářských firem světa, která zaměstnává okolo 25 tisíc zaměstnanců. V malém městečku Billund, kde sídlí, provozuje také světoznámý Legoland. Od roku 2000 má Lego jednu ze svých největších továren ale také v Česku. Kde jinde než na Kladně!!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama