ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2023 7:42:00

V Česku je okolo milionu rizikových pijáků

V Česku je okolo milionu rizikových pijáků

Komentář na facebookovén profilu k tzv. Suchému únoru.

 Ano, i já.

Tušíte správně. Suchý únor je tady a teď to na vás bude padat ze všech stran. Pokud patříte mezi ty, kteří si rádi vypijí a máte pocit, že to nemá smysl zkoušet, tak poslouchejte. Když to zvládnu JÁ, tak vy taky. Protože jak asi správně tušíte, patřím mezi ty “typické” Čechy, kteří uctívají kult vychlazeného ležáku. 

Ale ne. Vážně. V Česku je okolo milionu rizikových pijáků. Nadměrné pití alkoholu vyústí nezřídka kdy i v nebezpečné chování. V Evropě je každé čtvrté úmrtí na silnici spojeno s alkoholem za volantem. Ročně u nás chytíme s alkoholem v krvi na 4400 řidičů. Opilí lidé se pak také často dopouštějí vandalismu, narušování veřejného pořádku, nebo násilí v rodině. Bohužel je s alkoholem spojeno i sebevražedné chování.

Neříkám, že alkohol může za všechny naše problémy. Jen je dobré se nad tím pitím jednou ročně zamyslet a udělat i něco pro svoje tělo. Já do toho jdu. Co vy?

Převzato z profilu politika ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama