Mgr. Libor Vondráček

předseda Svobodných
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2023 21:15:00

Za tenhle stupidní výrok by se nemusel stydět ani soudruh Gottwald

Za tenhle stupidní výrok by se nemusel stydět ani soudruh Gottwald

Reakce na facebookovém profilu na vládní návrh omezení přístupu k informacím

 Je mi špatně z toho, jak TOP09 a Piráti podporují omezování svobody slova. Daniel Vávra byl v Poslanecké sněmovně. Bojuje dlouhodobě proti omezování svobody slova, za což ho respektuji. Přednesl svoji řeč, v které upozornil, jakých lží se dopouští někteří politici a mainstreamová média. Což je prostě pravda.

Slovo si vzal poslanec Jan Jákob z TOP 09. A spustil svůj arogantní monolog. Absolutně nereagoval na argumenty protistrany. Jen mluvil to svoje. A na konec řekl úžasnou větu. Budu citovat: "Jsem rád, že máme zmocněnce, který bojuje s dezinformacemi. Protože dezinformátoři ohrožují naši národní bezpečnost." Tleskám. Za tenhle stupidní výrok by se nemuseli stydět ani soudruzi Gottwald, Kopecký nebo Indra.

TOP09 navrhuje, aby stát omezoval přístup k informacím. Aby "nezávislá média" určovala, které informace se mají šířit na internetu, nebo které by se raději měly smazat. A za tenhle státem direktovaný cirkus bude vybraným médiím platit peníze. To je pecka, co? Tady už to není o diskuzích. Každý svéprávný člověk si má sám rozhodnout, co čte a co nečte. Stát na to nepotřebujeme.

Svoboda slova buď je, nebo není. Nic mezi tím. A v tuhle chvíli svoboda slova prostě není. Sice (zatím) za názory nechodíme do vězení, ale to není měřítko. Cenzura vždy začíná nevinně. V tomhle případě tak, že státem placený ňouma v rádoby nezávislé redakci bude rozhodovat, co je pravda a co není.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama