ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2012 13:26:58

Vrátí se superguru Bárta tajně na dopravu?

Vrátí se superguru Bárta tajně na dopravu?

Bude další důkaz, že rozdělení veverek bylo umělé?

 Ve středu, při vydávání Vlasty Parkanové ve Sněmovně, byl Bárta v ústraní a neustále si pročítal organizační strukturu Ministerstva dopravy a prováděl v ní různé úpravy. Že by se chtěl vrátit? Takový blázen snad není, snad má alespoň trochu smysl pro realitu. Na druhou stranu Pavel Dobeš není jeho oblíbencem, vyhodil jeho dosazené lidi, kteří ve prospěch Bárty tunelovali Ministerstvo dopravy a jím řízené organizace. Pavel Dobeš naprosto rozbourával systém rozkrádání veřejných zakázek, který Bárta vytvořil. Přesně v duchu svého interního zlodějského kodexu Věcí veřejných.

Záminku pro vyhození nepohodlného Dobeše by mohl najít lehce. Nefunkční registr vozidel. A ten je opravdu skandální a mohl by se stát pro novináře i veřejnost přijatelným důvodem k ministrovu odvolání a to i přesto, že jiní členové vlády toho zpackali víc. Přesto se ale naskýtá pravděpodobnější vysvětlení. Dobeš musí být potrestán za „protibártovské“ čistky. Premiér Nečas, samozřejmě i proto, že ví o umělém rozdělení Věcí veřejných na platformu Lidem a zbylé „veverky“, se možná také rád zbaví nepohodlného ministra. Ministra, který si asi jako jeden z mála myslel, že rozdělení VV je poctivé a nerežírované Bártou a že „bártovskou“ mafii na ministerstvu dopravy bude moct odstranit.

Kdo by mohl na dopravě Dobeše nahradit? Samozřejmě někdo, kdo je loajální Bártovi. Buď tedy někdo nový, nebo možná Kamil Jankovský, stávající ministr pro místní rozvoj. Pro něj by to byl postup a mohl by svoji loajalitu Bártovi potvrdit. V něm by superguru oponenta nenašel.

Možná jsem zbytečně podezřívavý a Bárta (VV) jenom altruisticky pomáhá Dobešovi z platformy Lidem, kterou považuje za zrádcovskou, s personální politikou ministerstva. A nebo, což je podle mého názoru pravděpodobnější, jde o další důkaz pro řízené rozdělení „veverek“ v režii Bárty a o stálé vřelé spolupráci premiéra Nečase s Bártou prostřednictvím platformy Lidem Karolíny Peake. Nechme se překvapit dalším vývojem. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama