Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2023 13:39:00

Tak to snad nemyslíte vážně, pane kolego?

Tak to snad nemyslíte vážně, pane kolego?

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

 Dobrý den, kolegyně, kolegové.

Taktéž bych reagovala na svého předřečníka pana Jakoba, a to ohledně vlastnictví médií v opatrovnickém fondu pana Andreje Babiše. Tak to snad nemyslíte vážně, pane kolego? Když se podíváte na hodnocení občanů, které probíhalo, a na hodnocení zahraničních mediálních agentur, tak právě nejhůř z toho vyšla Česká televize jako tendenční. A tahleta média patřila mezi ta, která byla úplně na konci v tom hodnocení, že by jakýmkoliv způsobem podporovala některého z kandidátů.

Takže já jenom, abychom se věcně vrátili k tomu vašemu matení veřejnosti, jak to tady je. Vy se pořád snažíte říkat, že my něco ovlivňujeme, a jediný, kdo to dělá, jste vy a máte toho pořád málo. Takže když se jenom budeme zabývat čísly a zahraničními nezávislými agenturami, tak média, která kdysi patřila panu kolegovi, patří mezi ta správná, ta, která nikoho neupřednostňovala, takže ani jsme to nemohli určitě ovlivňovat. Tak se prosím vás, když už jste v tom rozpočtovém výboru, držte aspoň faktů. Protože jestli něco u čísel a u těchto věcí nesnáším, tak fantasmagorie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama