Ing. et Ing. Jiří Korec

  • ANO 2011
  • Zlín
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2023 21:29:00

Politikaření nehrozí

Politikaření nehrozí

Radní zlínského magistrátu a hejtmanství zasedli ke kulatému stolu, probrali společná témata

Členové rad statutárního města Zlín a Zlínského kraje otevřeli včera na půdě magistrátu debatu o nejzásadnějších projektech, na nichž se společně podílí. Ve dvouhodinové rozpravě se zaměřili na oblast dopravy, kulturní a památkové péče a sociálních služeb. Politici zasedli ke „kulatému stolu“ poprvé od komunálních voleb v roce 2022.

Včera zacílili především na problematiku dvou nejzásadnějších dopravních investic, na chystanou výstavbu dopravního propojení dálnice D49 s komunikací I/49, které je pracovně rozděleno na tři části, z nichž první chystá ŘSD, druhou kraj a třetí město Zlín pod pracovním názvem „obchvat Zálešné“, a klíčovou stavbu křižovatky ulic Mostní a Březnická, jež začne už v březnu.

„Většinu témat, která jsme na společném zasedání probírali, řešíme dlouhodobě a nyní jsme je dali do společného zápisu a máme je takzvaně na papíře. Rada města Zlína i kraje je složena takřka ze stejných politických subjektů, takže nehrozí politikaření, které podle mě obecně do vedení města ani kraje a kéž by ani státu, nepatří, protože všichni jsme zvoleni, abychom spolupracovali konstruktivně ve prospěch občanů Zlína i Zlínského kraje. Jsem rád, že jsme ve většině témat ve shodě,“ uvedl zlínský primátor Jiří Korec.

Do výčtu společných témat se zařadily také návrh zpracování plánů ochrany pro jednotlivé lokality Městské památkové zóny Zlín a budoucnost Domova se zvláštním režimem pro nízkopříjmové a nesoběstačné osoby ve Zlíně – Malenovicích.

Zlínský kraj nastínil vlastní záměr postupné digitalizace celého regionu za pomoci sítě 5G, zazněly rovněž informace o dalším postupu modernizace Krajské nemocnice T. Bati.

„Zlín je pro nás významným partnerem, protože projekty krajského města jsou zásadní nejen pro jeho obyvatele, ale značný dopad mají často na celý region. Na mnoha z nich se kraj podílí, a to nejen finančně, ale i podporou a vyvíjeným tlakem na úrovni celostátní politiky. Jsem rád, že v otázce rozvoje území se shodujeme a tato společná jednání to potvrzují,“ dodal hejtman Radim Holiš.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama