ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2023 15:13:00

Místní příslušnost exekutorů by pomohla lidem splácet dluhy

Místní příslušnost exekutorů by pomohla lidem splácet dluhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k exekucím.

 ODHALENÍ, které by měl KAŽDÝ vidět.

Dneska (tj. 1. března) si ve 21:20 nalaďte ČT1 (nebo můžete pak zhlédnout ze záznamu). Budou dávat “V Exekuci”, což je snímek, který na pokračování odhaluje i za pomocí skryté kamery praktiky exekutorů. Natáčení o obchodu s dluhy trvalo 2,5 roku, takže jsem se tam stihnul mihnout i já v době, kdy jsem se exekucemi jako poslanec zabýval.

Dohromady to bude mít 6 dílů. Pracoval na tom tým, který dohromady získal 5 Českých lvů. Velké poděkování patří i Radku Háblovi, se kterým už po léta proti neférovým exekucím bojuju. TOHLE je něco, čím by se mělo Ministerstvo spravedlnosti zabývat. Ale tam teď mají asi jiné problémy.

Já jen připomínám, že bychom měli hledat nové příjmy do rozpočtu. Taková místní příslušnost exekutorů by pomohla lidem splácet dluhy. Místo toho jsme tady vytvořili systém, který dlužníka motivuje rezignovat na zlepšení své situace a tak hledá různé “brigády”, ze kterých samozřejmě nikdo neodvádí daně. Šedá zóna, která je plná lidí s exekucemi, je tedy taková černá díra, ve které státu mizí peníze a on pak musí hledat peníze jinde. Třeba ve snižování valorizací. Pořád tady někdo tvrdí, že nemáme problém?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama