Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2023 20:10:00

Krátíte mě na právech poslance. Musím obstruovat. Jinak bych jednal proti slibu

Krátíte mě na právech poslance. Musím obstruovat. Jinak bych jednal proti slibu

Projev na 55. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 1. března 2023 k vládnímu návrhu novely zákona o důchodovém pojištění.

 Děkuji za slovo, paní předsedající. Já mám velmi podobnou reakci jako moje ctěná kolegyně Peštová, vaším prostřednictvím, skutečně na pana ministra Jurečku ohledně toho, že tady naše kolegyně řekla, že bude obstruovat. Ano, řekla, že bude obstruovat, ale také to řekla v souvislosti s tím, že již den před ní paní předsedkyně Pekarová sdělila, že prostě opoziční poslance zkrátíte, respektive tu dobu, že ji zkrátíte. Tak ona na to reagovala, že budeme obstruovat, tak nevím, co je na tom špatného. Protože ona využívá všechny možné nástroje, moje kolegyně? A co jí zbývá?

Já jsem si sám připravil vystoupení ke stavu legislativní nouze, jestli je, nebo není. Za mě prostě není, není tam důvod a chtěl jsem vám to tady vysvětlit, ale vy mi nechcete ten prostor dát. Tak já nevím proč. Já s tím prostě nemůžu souhlasit. Po tom, co tady probíhá, já se skutečně cítím opravdu zásadně omezen na svých právech poslance. A pod vaším tlakem, vážení, pod vaším koaličním tlakem jsem někdy téměř až nucen jednat proti slibu. Takže jednat proti slibu. A já se, vážení, nemůžu téměř bránit a jediné, co mi zbývá, tak je bránit se třeba i těmi obstrukcemi. Tak to prostě je, tak se s tím smiřte!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama