MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2023 22:09:00

Kam ten chlap šlápne... tam tráva neroste

Kam ten chlap šlápne... tam tráva neroste

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k veřejně dostupným osobním údajům uživatelů datových schránek

 To, že pan Rakušan svůj rezort nezvládá, je už asi jasné všem, ale to, co se děje dnes, je neuvěřitelné. Datové schránky jsou od letošního roku povinné i pro živnostníky, spolky a další právnické osoby. To si pan Rakušan prosadil. Jejich počet se do března má zvýšit o 2,2 milionu zhruba na 3,9 milionu. Musím konstatovat, že ani toto, co si sám prosadil, opět nezvládá.

Představte si, že ministerstvo vnitra dává široké veřejnosti ke stažení dokument, obsahující osobní údaje uživatelů datových schránek. Jde přitom i o běžné fyzické osoby, které nepodnikají. Ne, to není vtip. Deníku N se v ní podařilo najít dokonce adresy čelných představitelů bezpečnostních a ozbrojených složek. Neuvěřitelné bezprecedentní ohrožení státu. Data poskytují strukturovaný pohled na osobní údaje milionů občanů – kromě jména a čísla datové schránky jde o kompletní adresu trvalého bydliště.

Ještě se divíte, že už té šikany mají lidé dost? Já teda NE. Kvůli tomu, že jsou datové schránky povinné, například za prvních čtrnáct únorových dnů zrušilo živnost zhruba 25 tisíc podnikatelů, tedy víc než za celý prosinec 2022. Počet ukončených živností od začátku letošního roku přesáhl 40 500.

Proč skončili? Protože je nechtějí používat a evidentně nechtějí, aby si jejich data mohl prohlížet, kdo chtěl, protože to ministr Rakušan zase nezvládl. Ano, část z nich je i kvůli propadající se ekonomice a nečinnosti vlády, v tomto směru ale toto opravdu přestává být sranda. Pokud Rakušan i toto zbabral, měl by konečně odejít. Kam ten chlap šlápn ... tam tráva neroste.

Pane Rakušane, odstupte... Už těch přešlapů bylo dost!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama