Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2023 18:34:00

Dva důležité body u zákazu prodeje spalovacích motorů

Dva důležité body u zákazu prodeje spalovacích motorů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konci spalovacích motorů.

 Do dohody k zákazu prodeje spalovacích motorů, ke které došlo za českého předsednictví, se podařilo vložit dva důležité body.
  1. V roce 2026 musí Evropská komise vyhodnotit, zda vůbec požadavek na ukončení nových vozidel se spalovacími motory v roce 2035 je realistický.
  2. Bude možné po roce 2035 prodávat vozidla se spalovacími motory pod podmínkou, že budou spalovat syntetická paliva nebo paliva, která mají nízký dopad na životní prostředí.

Evropská komise přislíbila, že do okamžiku finálního schválení připojí závazný dokument, který by výjimku se syntetickými palivy definitivně ukotvil. To se ale nestalo.

A právě proto společně s Německem, Itálií a Polskem postupujeme tak, aby tato podmínka, jak byla dojednána, byla opravdu právně závazná!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama