Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2023 23:51:00

Už jsem to tu vysvětloval, že populismus je pro lidi

Už jsem to tu vysvětloval, že populismus je pro lidi

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 8. března 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

 Takže vážení spoluobčané, dámy a pánové,

pokud sledujete sněmovnu a máte pocit, že tady se mluví o demokracii a nezávislosti, tak já bych vás rád vyvedl z omylu. Ona je to profese politiků mluvit krásně a že občané mají pocit, jak vlastně bojují za tu demokracii a nezávislost. No, o co tady vlastně jde? O jednoduchou věc. Jde o to, aby pan ředitel Dvořák zůstal ve funkci. A proč? No proto, že pan ředitel Dvořák zkrátka akceptuje to, že Česká televize není nezávislá, není. Česká televize, my všichni platíme televizní poplatky, k tomu se ještě dostanu, není nezávislá. Česká televize, je netransparentní. Českou televizi, nekontroluje NKÚ, my vlastně nic nevíme o České televizi.

A proč je pan Dvořák dobrý ředitel pro pětikoalici? No, protože Česká televize a některé ty pořady jsou součástí pětikoalice. A Česká televize vyhrála volby pětikoalici, sněmovní volby 2021 a samozřejmě teď významným způsobem vyhrála i prezidentské volby. Pan ředitel je ředitel takový, že je mu nevadí, že tam ti redaktoři porušují etický kodex. On je nazývá Tálibán, ty pořady. Reportéři, tam jsme viděli, jak tam pan Wollner, co si tam dovolal, k těm dámám dokonce i redaktorce i druhého pořadu. No, skončil u té největší novinářské žumpy Fórum 24, to je asi deník TOP 09, jak jsem to identifikoval. No a tyhle pořady, ten Tálibán a součástí Tálibánu je i Interview. Viděli jsme Patrik Nacher, jak tam byl, jak se vede ta debata. A další ty pořady jsou samozřejmě Reportéři, 168 hodin, Newsroom, Interview a Otázky Václava Moravce. To jsou všechno pořady, které manipulují. Oni necenzurují, oni tam zvou lidi, kteří vypadají, že jsou nezávislí.

Teď se tam objevuje nějaká světová ekonomka, akorát nám zapomněli říct, že ji platí pan ministr školství jako poradkyni. Nebo teď politolog nezávislý se stal poradcem pana prezidenta. Nebo bývalá bankéřka, která za naší vlády nás kritizovala, se stala poradkyní pana premiéra. Tam defilují nezávislí. No, oni nejsou nezávislí, protože někdo je platí a je potřeba si zjistit, kdo je platí. Všechna čest - Události v 19 hodin; Události, komentáře, tam taky je to součást Tálibánu. A doufejme, že ten psychopat, který se hlásí za ředitele České televize, se nestane ředitelem.

Takže tady se kolegové ptají, že proč to kvorum? No, to je jednoduché. Oni potřebují udržet pana Dvořáka. No a proč je tam ten rozdíl v tom, když se někdo odvolává a když se někdo jmenuje. No, protože když ho tam budou mít a ten zákon projde, no tak potom se bude odvolávat těma třetinami. Takže tak to je. Vy tady máte krásné projevy a já vám to říkám natvrdo. Jaké mám důkazy? Žádné, ale ze zákulisí to takhle je. A my pana Dvořáka známe dobře. My jsme se chovali slušně, vždycky chodil za námi, DPH, toto. A proč pan Dvořák nezasáhl, když tam pan Wollner obtěžoval ty dámy? Proč nikdo nedodržuje etický kodex?

Já vám za chvíli přečtu tady dopis, který jsem poslal panu Moravcovi v říjnu 2020. A při té příležitosti bych ho rád vyzval, aby už neříkal, že tam není Babiš, protože Babiš tam nikdy nepřijde. A stínový premiér hnutí ANO je pan Havlíček. A pan Fiala tam chodí stále sám a že mu nikdo neoponuje. No pan Fiala na nás nepromluvil tady čtyři dny, nepotřebuje s námi mluvit. Takže tak to je, vážení. Já jsem udělal video z debaty před sněmovními volbami 2017. Tak si to pusťte, jak mě tam Moravec dehonestoval, urážel. Další bylo roku 2021. To bylo neuvěřitelné.

My jsme se včera dozvěděli, že jeden oligarcha tady od roku 2020 sponzoruje a organizuje pana prezidenta Pavla. Od roku 2020. A teď má cíl vytvořit novou levici. ČSSD a tak dále. No, tak to je zajímavé, to je zajímavé. Pan oligarcha taky vlastní EXtra. Já musím ocenit, že se k tomu hlásí. Většina to dělá tak, že se k tomu nehlásí a dělají to plošně. Ale to je jiné téma. Takže debata před sněmovními volbami 2017. 2021. Paní redaktorka, která samozřejmě dlouhodobě byla v týmu pana prezidenta Pavla, měla jasný střet zájmů, tak mi v hlavní debatě v České televizi tvrdila, že já jsem v roce 2009, když jsem údajně měl vědět, že půjdu do politiky, když jsem kupoval ten barák ve Francii a není to žádný zámek, tak to je absolutně neuvěřitelné.

Takže ona vedla hlavní debatu a přitom už byla součástí a věděla, že dělá pro pana Pavla, 2021. Komunální volby 2022, pan Řezníček. No, udělal z nás úplného pitomce, protože tvrdil, že debata je komunální volba, přitom dvacet minut jsme se bavili o prezidentské kampani, a místo toho, aby férově zavolal jenom pana Fiala a nevím koho za pirSTAN a mě a pana Okamuru, tak jich tam bylo samozřejmě pět proti nám. A absolutní vrchol bylo první kolo - debata České televize, prezidentské volby. Totální porušení etického kodexu, urážky, dehonestace, měl jsem tam pultík, vysmívali se. Ale to nikoho netankuje v České televizi, pana ředitele, protože ten je tam do počtu. Šámal to řídí, vážení, Šámal. Ten má pod sebou Tálibán. A pokud někdo si myslí, že to někdo změní, tak já jsem na to zvědav. Takže o co jde. Znovu opakuji, že pětikoalice, které Česká televize vyhrála volby 2021 a teď vyhrála prezidentské, jde o udržení pana Dvořáka a z toho vycházející počty.

Ta druhá debata prezidentská, kde pan Řezníček vlastně mluvil za pana příštího prezidenta. O válce, spekulace, to je zajímavé, ten Enge stále mluví o válce, snad už nebude mluvit, nevím, jestli už ho uklidili do bunkru nebo ne, mluví o raketách, jak tady budou lítat. Totální manipulace v celé debatě. A samozřejmě je to hlavně o tom, tam není žádná cenzura, je to o tom, kdo tam přijde, kdo tam mluví. A když tam zvou jenom Antibabišovce, tak je to jasné. Takže my žijeme v mediokracii, v mediokracii, tak to je, v mediokracii. A ti novináři jsou strašně solidární. A pokud tady pan vystupoval ohledně svěreneckého fondu, tak bych mu doporučil se podívat, co řekla paní Zlámalová v CNN Prima News. Všechny pražské redakce fandí Pavlovi, anebo jsou protibabišovské, včetně iDNES, prosím vás, tak to tak je. Je potřeba se na to podívat, jak to vlastně tady tedy máme.

Takže tady jsou nějaké řeči, že nechceme politizovat, no vždyť je to dávno zpolitizované, dávno je to zpolitizované. A vy to dobře víte. Česká televize např. ani neměla tolik slušnosti, aby vysílala tu mojí tiskovku po prohraných prezidentských volbách. To potom dávali nějak ze záznamu, protože vyhrál jejich kandidát, ale to je samozřejmě v pořádku. Takže žádná nezávislost, žádná nezávislost, jde tady jenom o zabetonování pana ředitele, který je - a samozřejmě ty pořady jsou čistě provládní, čistě provládní. A samozřejmě mě vždycky fascinovalo, když náhodou šéfka nadace Agrofertu byla v televizi, my darovali přístroj za tři miliony do Thomayerky, nikdy tam nebyl Agrofert, vždycky tam dali jen nadace. Nebo když mě účelově trestně stíhali, tak vždycky bylo: trestně stíhaný Babiš. Tak si to porovnejte s těmi druhými(?). Jak vybírají fotky, koho tam vybírají, kdo tam mluví, vždyť je to do očí bijící.

A samozřejmě oni to dělají deset let. StB, kdy řekli, že jsem třikrát vyhrál soud a že ten ústavní soudce se nezabýval vůbec podstatou, ale jenom tím, že úplnou náhodou deset dní před volbami někdo zrušil desetiletou praxi. No nikdy. Takže Čapí hnízdo, vždycky žlutý pásek a tak dále. Takže stačí se na to podívat a víme, o co jde. Takový příklad toho všeho je tady můj dopis panu Moravcovi z října 2020. Vážený pane Kvapile, velmi děkuji za vaše pozvání. Dovolte mi ale, abych vás informoval, že vaše pozvání s díky nepřijímám a že jsem se zároveň definitivně rozhodl, že do vašeho pořadu už do budoucna nedorazím.

A pan Moravec to dobře ví. Já jsem ten dopis nikdy nezveřejnil. Teď ho čtu, protože už mě to fakt otravuje, když stále někdo říká, že Babiš se bojí Fialy. Pan premiér tady ani jednou nevystoupil za ty čtyři dny, ani jednou nám neodpověděl, proč nechce srazit inflaci, proč chce okrást důchodce, proč nám jasně neřekne, kolik šlo peněz na Ukrajinu, proč nezařídil ani euro z EU, proč totálně selhalo předsednictví a milion dalších otázek, milion. Takže tady jsem to jasně řekl. Takže ještě jednou. Když tam přijde příště pan premiér, tak budeme rádi, když Česká televize, pan Moravec pozve Karla Havlíčka nebo Alenku Schillerovou. Karel Havlíček je náš stínový premiér. Takže to platí, co jsem řekl.

Pokračuji. Věřte mi, prosím, že mé rozhodnutí není spojené s absurdní spekulací moderátora Václava Moravce, že mám obavy ze svých oponentů. Jeho otázka na pana předsedu Ivana Bartoše z vysílání z 6. 9. 2022. Proč se vás pan premiér bojí, pane předsedo? No Babiš se nebojí nikoho, věřte mi. Je zcela úsměvná, s panem předsedou jsem veřejně debatoval o několik týdnů později ve třech předvolebních debatách živě před kamerami, a to jak jistě víte, i v České televizi. Do pořadu Otázky Václava Moravce jsem nedorazil a do budoucna už ani nedorazím ze zcela jiného důvodu. Tím jsou soustavné osobní útoky moderátora pořadu Václava Moravce na mou osobu a na ministry nominované hnutím ANO, které se v tomto pořadu opakují skoro každou neděli a podle mého názoru se z nich dá zcela zřetelně vyvodit, že moderátor pořadu není nestranný, jak mu ukládá kodex České televize ve svém článku, 6. května.

Tak se podívejte na Twitter teď, kteří redaktoři jsou nestranní, jak se vyjadřují. Moderátoři výzkumných pořadů České televize jsou povinni zachovávat nestrannost. Divák by neměl z jejich vystupování pořadu poznat, jaký k diskutovanému problému nebo k diskutujícím zaujímají postoj. Pamatujeme si na jednoho redaktora Událostí Komentářů, jak tam hodil ten papír po kolegovi Nacherovi, pamatujete? Jak na něj řval, jak se tam chovají v Událostech Komentářích? To je součást Tálibánu. Dovolím si uvést jen pár příkladů vybraných za posledních pár let, i když jsem si vědom, že napsaná slova nemůžou přesně vystihnout tu nepřátelskou atmosféru, jakou dokáže zkušený moderátor ve svém studiu během debaty navodit svých projevem.

Už v roce 2015 mě Václav Moravec živě označil za autokratického lídra, který velmi dobře využívá svého mediálního politického i podnikatelského vlivu. Tak jasně. Proto tady někdo mluvil o té statistice, jak se vyjadřují jednotlivá média. A ty, které jsou v tom svěřeneckém fondu, jsou absolutně nezávislé. Kdo je čte, dobře to ví. A já si pamatuji Lidové noviny, jak zveřejnili týden před volbou prezidenta, proč Babiš nemá být prezidentem například mě napadá teď. Prohlašoval, dělá byznys pro jednotlivé politické strany, konkrétně i pro jednoho z nejbohatších mužů této země. V posledních letech se útoky ještě stupňují. Pan moderátor už nemluví jen o mně, ale útočí na celou naší vládu. Letos v březnu mluvil o totálně selhávající vládě v době, kdy jsme se tu střetli s novým typem viru, zareagovali jako jediní z nejrychlejších na celém světě - to bylo v roce 2020, ale nikdy to nikdo neuznal. Svůj osobní názor sděluji na sociálních sítích, jako všichni ostatní, takže si to sledujte.

Nebudu uvádět vše, co on nebo jeho tým napsali za poslední roky na Facebook nebo Twitter, vybral jsem jen tweet ze 3. září, ve kterém pan Moravec formuloval svůj osobní názor k celé naší vládě takto: Jsme pokusnými králíky politického populismu, který rozložil zbytky státní správy expertního rozhodování.

Populismus, vážení. To je každý den. O tom mluví pan premiér. Všichni mluví o populismu. A já už jsem to tu vysvětloval, že populismus je pro lidi. Ano. Já jsem populista. Já se k tomu hlásím. Tak nechť si to někdo přečte v té wikipedii, co je to populista. Co je to populista? To, že naše vláda dělala všechno pro lidi? A že naše hnutí v tom pokračuje a budeme v tom pokračovat? Samozřejmě! Takže to jsou všechno jenom nesmysly. Takže co říká? Jsme pokusnými králíky politického populismu, který rozložil zbytky státní správy a expertního rozhodování. Aha, no, tak víte.

Přemýšlel jsem, jak na takové chování moderátora velmi sledovaného pořadu reagovat, jak se bránit, a nakonec jsem se rozhodl, že nemám jinou možnost než do takového pořadu přestat chodit. Ušetříme si tak společně čas a energii spojené s hledáním volných termínů a s napínáním lidí, jestli premiér dorazí, nebo ne, a ochráníme je před klamavými upoutávkami, ve kterých ČT na hlavním kanále několik dnů informuje své diváky o tom, že jste mě do svého pořadu pozvali, aniž byste k tomu dodali velmi podstatnou informaci, že jsem pozvání nikdy nepotvrdil. To byla klasika. Vždycky to avizoval, já jsem to nepotvrdil a potom na poslední chvíli tam nechával židli. Zároveň tímto rozhodnutím předejdu tomu, aby mě pan moderátor mohl vydírat prázdnou židlí se jménem, tady to píšu, pokaždé, když z jakéhokoliv důvodu nepřijmu jeho pozvání, protože to je povinnost. Oni nám říkají: musíš, protože my, Česká televize, my novináři tady rozhodujeme, kdo v této zemi uspěje ve volbách, kdo bude ve vládě, kdo bude prezident. Vždyť to ten Klaus řekl: Média vám vyberou prezidenta a vy je zvolíte, protože vám vymývají mozky, vážení spoluobčané. Takže myslím si, že je to pro nás oba nedůstojné, dále píšu panu Moravcovi, a nemáme to zapotřebí ani já či on ani diváci skvělých kanálů - no, to jsem přehnal - ČT1 a ČT24 - tady píšu skvělé kanály. Jsem přesvědčený, že mnoho diváků toto mé rozhodnutí pochopí a někteří dokonce uvítají. Těch dopisů, e-mailů a SMS zpráv, kde mě k tomu vyzývají, jsem za poslední roky obdržel tolik, že jen spočítat by mi trvalo minimálně do voleb. Jsem rád, že těmto lidem, kteří mi psali a vyjádřili podporu, udělám alespoň malou radost a možná někomu větší. S pozdravem a s přáním co největšího počtu diváků.

Mimochodem, když jsem dělal Čau lidi, tak jsem měl ještě větší sledovanost než ten jeho pořad. Toto jsem psal v roce 2020, kde jsem definitivně řekl, ale pan Moravec stále říká, že tam mám pozvání. No, nemám. Takže prosím vás, pozvěte zástupce, aby konečně pan premiér, kterému média - on má tolik pořadů, na CNN tam vykládá stále, jak to všechno skvěle funguje tady, potom vykládá v České televizi. Ale tady nevykládal nic. Nikdo nám na nic neodpovídal. Takže to je moje reakce na pana Moravce.

Vážení spoluobčané, pokud tam bude znovu pan premiér a nikdo tam nebude, znamená to, že hnutí ANO nepozvali. Ale Babiš tam určitě už nikdy v životě nepřijde.

Znovu se vrátím k podstatě. Pětikoalice tady vykládá nezávislost, nesmysly, stejně, jak nám vykládali o důchodech. Teď dělají obrovské vydírání na senátory v Senátu ohledně těch důchodů. Skvělý senátor Canov - ten to říká natvrdo. Jsem zvědav, jak pod výhrůžkami to ten Senát asi schválí. Přitom je to úplně evidentní.

Co se týká celkově toho, o co tady jde, jde o zabetonování, protože pětikoalice si není jistá, jestli si tam toho ředitele ponechá. Takže žádná nezávislost. Není žádná nezávislost v České televizi. A nechci tady mluvit o Českém rozhlasu. Tam je taky Tálibán, ten se nazývá iRozhlas, to je něco podobného. 7 miliard platíme, nevíme, kde končí ty peníze, nikdo to nekontroluje.

A pro pana ministra bych tady ukázal článek: Francie ruší koncesionářské poplatky, chceme zvýšit kupní sílu. Francouzský senát - to je z 3. 8. 2022 - francouzský senát se přidal k dolní komoře parlamentu a odhlasoval zrušení poplatku za televizi a rozhlas, které ve volební kampani slíbil prezident Emmanuel Macron. Francie.

Tady další článek - 17. ledna 2022 - Britská vláda chce na dva roky zmrazit koncesionářské poplatky BBC, zvažuje i jejich zrušení. A Slováci na to mají státní rozpočet. Určitě to není jednobarevné. A minimálně si myslím, že by pětikoalice, pokud jí to nevadí, že nevíme nic o České televizi, kam jde těch 7 miliard, že to nikdo nekontroluje, tak bychom měli o to usilovat. Nechápu, proč to není v rámci tohoto zákona někde načteno.

Já jsem tady v září 2022 předložil návrh zákona na zrušení poplatku za rozhlas a televizi pro starobní a invalidní důchodce a osoby se zdravotním postižením a dále nezaopatřené děti, to znamená studenty. Celkově jde asi o 900 000 osob a ušetřili by 2 000 ročně. Ano, pro ty důchodce je to dost, když teď jim berete 7 000 tento rok. Poplatky jsou 45 korun rozhlasový a 135 na domácnost. Pan ministr se vyjádřil, že to nechce. Já si myslím, že by to bylo vhodné, když už tedy důchodci přijdou o ty důchody. Vy jste nám tady čtyři dny a tři noci ani jednou neodpověděl na otázku.

Pan Jurečka zachraňuje - teď nevím, co tam zachraňuje - v New Yorku, možná tam šel na MDŽ, nebo nevím, co tam dělá místo toho, aby šel tady na Úřad práce a dohlédl na to, aby se vyplácely dávky pro lidi, kteří nemají ani na nájem. Má nejproblematičtější rezort, nejhorší rezort. První ministr v historii této země, ministr práce a sociálních věcí, který bojuje proti důchodcům, který bojuje proti sociálně slabším. Tak ten nám tady vykládal, že má nějaké dvě čáry, 600 miliard. Tak nechť to pan Stanjura ukáže, ale komplet - odvody, sociální pojištění, příjmy, všechno. No, nemůžete to mít. Takže je to celé nesmysl.

Ještě bych se vrátil k České televizi. Tady byla už jedna statistika, škoda, že paní kolegyně, a možná by to mohla ještě znovu přečíst, toto je vlastně ta analýza (Ukazuje.) Média Tenor - to si objednala Česká televize tady. Analýza předvolebního vysílání České televize 3. 9. a(ž) 8. října 2021 - zpravodajství, diskusní pořady, publicistika, předvolební formáty. A to schválila Rada České televize. Ano? Takže to snad nikdo nemůže popřít a vyvracet moje tvrzení, která jsem tady přednesl. Tak jenom velice krátce. Tady je statistika.

Politické strany v Událostech. Česká televize ve své hlavní zpravodajské relaci Události v měsíci před volbami do Poslanecké sněmovny, a to jsem asi přechválil, že Události, odvysílala o hnutí ANO 62 negativních zpráv; o ODS, TOP 09 a STAN jednu. Logicky, protože jsou součástí pětikoalice. Ačkoliv bylo tehdy hnutí ANO hlavní vládní silou, tento nekritický nepoměr je zarážející, se píše v té analýze. Když teď vidím ten zákon o regulaci veřejnoprávní televize a jeho zpravodaj, tuším, proč. Potom: politické strany v Událostech - intenzita. Česká televize ve své hlavní zpravodajské relaci Události v měsíci před volbami do Poslanecké sněmovny prezentovala hnutí ANO převážně negativně. Negativně! Ono mimochodem vždycky to jeli... Když byly krajské volby, tak nic nebylo, žádné kraje. Byl jenom covid. Vždycky si našla Česká televize to, co potřebuje, to téma. ODS, KDU-ČSL a TOP 09 prezentovala s převahou pozitivních zmínek. To neříkám já, ale analýza společnosti Media Tenor vytvořená pro Českou televizi za peníze koncesionářů a následně schválena Radou ČT.

Další analýza: Politické strany, citované zdroje v Událostech: Česká televize ve své hlavní zpravodajské relaci Události v měsíci před volbami do Poslanecké sněmovny odvysílala o hnutí ANO 62 negativních zpráv. Autoři - 15 % z nich byli novináři ČT. O koalici SPOLU neřekli novináři ČT jedinou negativní informaci. Ani jedinou. Naopak 11 % sdělení redaktorů ČT o koalici SPOLU bylo kladných, záporné sdělení z úst novináře České televize o koalici SPOLU v předvolebním týdnu podle analýzy neexistuje, protože SPOLU řeklo, že když bude u vlády, tak všechno bude fantastické. Proto máme třetí nejvyšší inflaci.

Takže tolik Česká televize. Já myslím, že by to měl tady pan ministr jasně říct. Neoblbovat lidi. A lidi, nenechejte si vymývat mozky, jo? Ze mě samozřejmě udělali za deset let zlo, protože já nemám ten koaliční potenciál. To zjistil Sobotka, když mi říkal, že máme Kapsche a že oni můžou dělat kšefty v letecké záchrance. Ne, nemám ten potenciál. Já jsem založil protikorupční hnutí. Protikorupční hnutí. A ti dva největší korupčníci teď vystupují v médiích. Jeden, který založil ODS béčko, to se jmenuje TOP 09, a ten druhý - nejhorší a nejzkorumpovanější premiér v historii této země. Oni tam chodí a dávají nám rozumy, jak máme šetřit. Neuvěřitelné. Fakt. Takže mediokracie, vážení. A tady jde jenom o to, aby pětikoalice a tahle nová totalita, protože je to nová totalita, si zabetonovala Českou televizi, aby vám vymývala mozky!

Já jsem teď potkal náhodou jednoho historika, a tak mě vlastně napadlo, že my jsme tady slavili třicet let od vzniku samostatné České republiky a máme - kolik už - za chvíli to bude 34 let od revoluce. Tak mě napadlo, že tady to nikdo vlastně nesepsal, jak to bylo. Těm, kteří se narodili v listopadu 1989, je teď 33 asi,ne? Dobře počítám? 34 jim bude. A nikdo nikdy nesepsal, co tady bylo, jak to bylo, kdo koho zvolil, jak to bylo s kupónkou, jak tady skartovali 25 tisíc svazků estébáků, jak se s tím kšeftovalo... To nikdo nesepsal. Já nevím proč. Česká televize vysílala? Vždyť ta mladá generace vůbec neví, co se tady stalo po revoluci za těch 34 let, nic neví, všechno zapomněli nebo nikdy jim to nikdo ani neřekl, nikdy. Ale Česká televize to nevysílá, protože samozřejmě to by asi nedopadlo dobře pro některé strany, které jsou tady u vlády. Takže média, mediokracie. A bohužel, bohužel to tak je, rozdělená společnost. To je zásluha médií samozřejmě, takže jde tady jenom o to, aby pětikoalice, součást nové totality, si uchránila pana ředitele České televize, který je tam ředitel na nic, protože Tálibán si tam dělá, co chce.

Takže tím bych skončil a bylo by dobré, abychom si tady zkrátka říkali věci tak, jak jsou, i když já vím, že se to nehodí, a za to se omlouvám a děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama