Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2023 10:21:00

Neodpustím si to…

Neodpustím si to…

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ukradené a znovunalezené prezidentské standartě

 A co prezidentská standarta z Pražského hradu? Ztohoven ji ukradli, rozstříhali a teď slavnostně, tu ukradenou, prý zrekonstruovanou, pověsili přímo pod nového prezidenta… To nebyl zločin? Máme tu dvojí metr - a to začíná být nejen un fair, ale přímo nebezpečné… Někomu se za krádež tleská, jiný je dehonestován. Jak jinak, než podle politického smýšlení.

Tak, jako někomu vadil Miloš Zeman na Hradě, někomu vadí vlajka cizího státu na národní budově v čele Václavského náměstí. Obě skupiny vyjádřily svůj názor. Krádeží předmětu… Jen s tím rozdílem, že jedné partě zlodějů se tleská a má přízeň nastupujícího prezidenta, druhá se označuje za zločince. Kladu si otázku - kam až do minulosti ještě zajdeme?

Aby bylo jasno - neschvaluji ani jedno. Ale ani tu cizí vlajku na naší národní budově a ani kradenou standartu pod českým prezidentem. Obojí považuji za degradační pro naši zemi, kterou miluji. Z tehdejšího tisku ke krádeži na hradě: „Moji klienti se cítí jako nevinní, protože svůj čin chápou jako využití práva svobody projevu," vysvětluje právník obžalované trojice Michal Pokorný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama