Mgr. Libor Vondráček

předseda Svobodných
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2023 14:03:00

Euro má ještě menší podporu než současná vláda

Euro má ještě menší podporu než současná vláda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci obhájců zavedení eura

 Včera jsem byl na konferenci obhájců zavedení eura. A v hlavě mi utkvělo hlavně to, že euro má ještě menší podporu než současná vláda. Zaznělo tu mnoho argumentů, s kterými nemohu souhlasit. Například prý političtí obhájci eura nemohou v ČR uspět ve volbách, kvůli propagandě, mířící na emoce obhájců koruny. Ve vládě přitom sedí jeden obhájce eura vedle druhého a na Hradě už taky.

Nejvíce mne ale zaujal graf od agentury STEM, kde je vidět, že v žádné věkové skupině nemá euro podporu ani 25 procent. Snaha zachovat korunu je něco, co jednoznačně spojuje jinak rozdělenou českou společnost. Úvahy o vstupu do ERM II v novém programovém prohlášení vlády je tak zcela nelogické a v rozporu s přáním lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama