JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2023 17:12:00

Vyjádření k obnovení mého členství v hnutí STAN

Vyjádření k obnovení mého členství v hnutí STAN

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obnovení členství v hnutí STAN.

 Vyjádření k obnovení mého členství v hnutí STAN.

Mohu potvrdit, že mi bylo členství v hnutí STAN řádně obnoveno, poté, co jsem si ho loni v létě sám pozastavil.

Jsem rád, že Rozhodcovský a smírčí výbor STAN mé žádosti o obnovu členství na počátku března jednomyslně vyhověl, protože jsem neporušil jakkoli stanovy hnutí.

Ještě před tím můj návrat projednala i má oblastní organizace Praha 1. O obnovu svého členství jsem informoval krajskou organizaci Praha už na počátku roku.

V minulých měsících jsem se soustředil na podání výpovědi a jasné doložení, ze s celou kauzou kolem Prahy a dopravního podniku nemám nic společného. To se jasně ukázalo. Nejsem dle policie ani podezřelý, natož obviněný.

Mé spojení s kauzou jsem považoval za mediální konstrukt. Stejně jako když jsem úspěšně pomohl řadě obcí domoci se odškodného za výbuchy ve Vrběticích. Advokátní komora tehdy jasně řekla, že jsem neporušil žádná pravidla. Evropský parlament konstatoval, že jsem se nedopustil střetu zájmů nebo čehokoliv protiprávního.

Považuji tím celou věc za uzavřenou a chci se plně soustředit na práci doma i v EU. Chci pomáhat s modernizací českých obcí. Marně například pořád čekají na jasná pravidla pro komunitní energetiku. Spoustu práce mám i ve výboru pro životní prostředí v Evropském parlamentu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama