Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2023 19:21:00

Už se zase zlobím

Už se zase zlobím

Výzva na svém veřejném facebookovém profilu k vytvoření celosvětového hnutí proti válkám

 Vyzývám všechny, kdo ve svém životě prošli válečnými zónami či přímo válkami (a teď neoslovuji potentáty, které tam svezli v otéčku s tím, že „vpravo vidíte a vlevo vidíte“ a rychle je vrátili do hotelu, než jim nastydnou…), aby se připojili k nám.

K nám, kdo máme tyto neblahé zkušenosti, kdo jsme viděli na vlastní oči zabíjení, mrzačení, ničení, válečné vdovy a sirotky, lidi, kteří přišli o všechno jen proto, že pár bankéřů mělo zálusk na zdroje jejich země a rozhodlo se vyvézt tam západní demokracii.

Vytvořme celosvětové hnutí proti válkám, protože je lepší být zdravý než zmrzačený, je lepší mít partnera než být vdovou, je lepší mít oba rodiče, než být sirotek, je lepší být živý než zdravý. Je lepší jednat a nezabíjet.

Tajemník OSN Perez de Cuelliar to dokázal, zprostředkoval v roce 1988 mír mezi Íránem a Irákem. Tak kde sakra vězí OSN dnes, když by měla zastavit válku na Ukrajině? Dluží snad něco zmíněným bankám? Je snad stále málo prolité krve?

Když čtu příspěvky od nejrůznějších (anonymních) Smrtislavů, je pozoruhodné, že se v jejich válkychtivých vyjádřeních vždy jedná o cizí krev a cizí životy. Inu, s cizí krví a neštěstím se obchoduje velmi snadno!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama