Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2023 8:04:57

Pane premiére, co takhle „milionářská“ daň ...

           Pane premiére, co takhle „milionářská“ daň ...

Fialova asociální vláda žene republiku nezadržitelně k bankrotu.

 A není to jen  díky všestranné  vládní pomoci  Ukrajině na úkor našeho vlastního státu a jejich   občanů ve které jsme světoví ! Vždyť jak nám neustále zdůrazňuje generál Pávek a nejdražší žena za pultem Markéta  Pekarová  Adamová, demokracie a obrana  státu před rozpínavostí ruského agresora něco stojí!

     V  USA není tzv. milionářská  daň ničím neobvyklým. Také ve světě dnes existuje  několik  spolků vlivných  superboháčů  vyzývající  k vyššímu zdanění „sama sebe“, žádající  vlády, aby ně uvalily speciální milionářskou daň.  Napodobme  pane  premiére našeho hegemona a buďme světoví i v otázce milionářské daně, kdy její výše bude nastavena tak, aby na ní „dosáhli“ poslanci, senátoři  a  další  ústavní  činitelé, politici a lobbisté sedící na více židlích v dozorčích,  správních a podobných  radách. Vzhledem k tomu, že každým dnem dochází k astronomickému navyšování   státního  dluhu, další otálení a nečinnosti vlády s  prosazením tohoto opatření  není  dovoleno !

Vaše vláda pane premiére způsob tzv. „rychlého schvalování“ zná. Vyzkoušela si jej nedávno při  snížení  zákonné výše valorizace penzí, kterou zákonodárci projednávali  v  tzv.  režimu  nouzového stavu.  Příkladem pane premiére může být i francouzský prezident, jehož vláda   důchodovou  reformu  protlačila silou, leč legálně bez hlasování poslanců. Co na tom, že „odměnou“  je mu nyní země topící se v odpadcích, s narůstajícím počtem požárů v  ulicích  francouzských měst a další vlny  masivních nepokojů.

      Pane premiére, schválení  milionářské daně je možnost jak otupit narůstající sociální pnutí ve společnosti. Způsob, jak zapomenout  na zpackaný  zákon o církevních  restitucích  (shválený  taktéž za pravicové vlády ODS), kdy si nyní  černoprdelníci  mnou ruce , neboť obří inflace zvedá restituční náhrady církvím o miliardy.  Schválením  milionářské  daně senioři, pane Fialo,  okamžitě  zapomenou na  nechutné, nemravné, více než   desetitisícové měsíční navýšení svých poslaneckých  platů !

  Pane premiére , pravice  za třicet let rozkradla a  vytunelovala stát, který nyní    nehorázně zadlužuje  a mladé generace tak  budou dřít na svoji šlechtu, aniž by  měly na stáří  státem zabezpečen  finančně důchod ! Nyní máte pane premiére k prosazení milionářské daně  na své straně  vládu, senát, prezidenta, ústavní soud!

 Pokud chcete být pane premiére  skutečně  silným  premiérem,  nikoliv chlapem  bez  gulí,  řečeno terminologií  neúspěšného  premiéra M.Topolánka  ze stejné politické stáje ODS, nechejte poslance opět  několik dní spát   na svém „pracovišti“ v  poslanecké sněmovně.  Odhlasováním  milionářské  daně   získáte pane premiére  na svou stranu  všechny   proruské  šváby, promírové  štváče  a dezoláty! Nebo se snad mají především sociálně slabí občané v rámci „rovnováhy“  řídit heslem „ O kolik mne oškube stát, o tolik  oškubu stát já “?

 Dodatek a rada, pane premiére, na závěr.  Pokud nevyjde pokus s milionářskou daní, jako pokus číslo dva doporučuji   zkrotit válečné choutky ministryně Černochové a  vrátit  výši armádního rozpočtu  ze dvou 2 %  HDP v roce 2024  zpět na  současných cca 1,4 % HDP.  I při této sumě se bude moci  nadále paní Černochová  těšit na další  „tanky do kabelky“ od jejich kolegů, které umí otáčet věží, střílet i couvat !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama