Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2023 10:21:00

I zdánlivě beznadějně prohraný boj lze vyhrát

I zdánlivě beznadějně prohraný boj lze vyhrát

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k boji o zachování stavebních úřadů v obcích

 I zdánlivě beznadějně prohraný boj lze vyhrát aneb Boj o zachování stavebních úřadů na obcích.

1. Když nová vládní pětikoalice ohlásila (a dala to do programového prohlášení vlády), že zruší nový stavební zákon z dílny předchozí vlády, jásal jsem.

2. Když jsem ale zjistil, že ve skutečnosti ve 244 obcích stavební úřady zruší (z toho 6 z 8 v mém volebním obvodu), zuřil jsem, neboť se jednalo o obelhání 244 obcí, občanů jejich a jejich spádových obcí.

3. Když jsem 15. června 2022 na plénu k 1. novele (odkládací) stavebního zákona vyjmenoval všech 244 obcí (na videu od 15:30), kde podle dohody pětikoalice měly být stavební úřady ve 2. novele zrušeny, zuřili jiní a vypnuli mě (poprvé a dosud naposledy v dějinách Senátu) mikrofon (na videu od 26:46, dále byl projev dodatečně opatřen titulky).

4. Skandálně odzvučený projev ale rozhýbal zdánlivě beznadějně stojaté vody a výsledek se dostavil. Dnes dne 24. března 2023 Sněmovna ve 3. čtení schválila 2. novelu stavebního zákona, kde se žádný stavební úřad neruší. 244 obcí samých a další cca tisícovka pod ně spadající vyhrála. O souhlas Senátu se nebojím.

5. Děkuji všem poslancům PČR, kteří uznali, že násilné rušení stavebních úřadů ve 244 obcích je nesmysl a podpořili jejich zachování.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama