ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2023 11:33:00

Hnutí STAN hospodařilo loni se ztrátou, pokryje ji z vysokého přebytku minulých

Hnutí STAN hospodařilo loni se ztrátou, pokryje ji z vysokého přebytku minulých

Hnutí Starostové a nezávislí hospodařili za loňský rok se ztrátou 31,837 milionů korun. Tuto částku pokryje z hospodaření minulých let, kde činí přebytek téměř 75 milionů korun.

 Důvodem ztráty, jak vyplývá i z výroční zprávy hnutí (ZDE), byla investice do kampaně před komunálními volbami.

Do výsledného účtu se promítlo i osm měsíců, kdy hnutí nepřijímalo finanční dary od právnických osob, celkové zpřísnění podmínek přijímání korporátních darů a odevzdání části darů, které byly externí firmou vyhodnoceny jako potenciálně rizikové ve spojení s některými z aktérů kauzy Dozimetr, na dobročinné účely.

„Důvodů pro záporné hospodaření za loňský rok je několik. Vynaložili jsme nemalou částku do předvolební kampaně před pro nás zásadními komunálními volbami, u kterých však z mandátů strana nezískává státní příspěvek. Zároveň jako jediný politický subjekt v Česku máme zpřísněné podmínky pro přijímání darů od právnických osob, více než půl roku jsme ani žádné nepřijímali. Nicméně celkový výsledek hospodaření po započtení výsledku hospodaření z minulých let činí 42,73 milionů korun,“ dodal 1. místopředseda hnutí STAN Lukáš Vlček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama