Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2023 9:13:00

Dvě velká překvapení u soudu

Dvě velká překvapení u soudu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k soudnímu stání stran ROP Severovýchod.

 Byl jsem opět u soudu, kde mě čekala hned dvě velká překvapení.

Soudce kritizoval policejní přepisy odposlechů, které státní zástupce předložil jako důkazy. Podle něj přepisy v řadě míst neodpovídají originální nahrávce, v přepisech jsou vynechány věty, bez nichž se mění význam řečeného, a dokonce jsou v přepisech věty, které jsou na policejním záznamu nesrozumitelné.

A negativní překvapení? Soudce nenařídil žádné další jednání. Chce čekat, jak dopadnou soudní řízení, ve kterých jsou obžalováni někteří účastníci tohoto řízení. Jak dlouho? To nikdo neví...

Já osobně jsem se souhrnně vyjádřil k důkazům, které mají dokládat moji vinu. Již podruhé a opět s chutí, protože podle mne i mých právníků nedokazují nic, nebo naopak dokazují moji nevinu.

Například všichni svědci vypověděli, že jsem rozhodnutí Rady ROP Severovýchod neovlivňoval, a to včetně Jana Korytáře. A moji právníci opětovně požádali o vyčlenění mé části případů k samostatnému projednání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama