Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2023 11:17:00

Klíčovou roli hraje Afrika v otázkách migrace

Klíčovou roli hraje Afrika v otázkách migrace

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k cestě do Afriky

 Vydávám se v čele početné delegace na cestu do tří afrických zemí – Senegalu, Rwandy a Ghany. Jednat tam budeme hlavně o problematice migrace a spolupráci v rámci našich programů MEDEVAC a Pomoc na místě, o spolupráci v oblasti bezpečnosti i boje proti kriminalitě.

Afrika byla jednou ze zahraničních priorit našeho předsednictví EU, jednotlivé státy se stávají důležitými partnery pro ČR. Klíčovou roli hraje Afrika v otázkách migrace, ale významná je i z obchodního hlediska – představuje příležitost pro české firmy.

Český export do Afriky se za posledních deset let zdvojnásobil a v roce 2021 dosáhl 53 miliard. To je jen o 10 miliard méně než do některými tolik vzývané Číny. Proto je součástí delegace i podnikatelská mise, zaměřená na obranný, farmaceutický a zdravotnický průmysl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama