MUDr. Romana Bělohlávková

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2023 14:04:00

I slova mohou zabíjet

I slova mohou zabíjet

Informace na svém veřejném facebookovém profilu ke kulatému stolu, zaměřenému na mentální anorexii a jiné poruchy příjmu potravy (PPP)

 Již 2. kulatý stůl s tímto tématem se konal ve spolupráci s Centrum Anabell (ZDE) v Poslanecké sněmovně.

První blok přednášek se věnoval pohledům z praxe. Velmi zajímavá a názorná přednáška Kateřiny Kosinové a Kláry Mikulcové nás zavedla do světa současných sociálních sítí. Paní doktorka Marie Rafajová s příspěvkem „Na plný plyn, bez paliva” zase představila příběh 14leté pacientky dětského oddělení PN Havlíčkův Brod. Primární prevenci na školách jako důležitou součást boje uvedla odborná asistentka PdF Masarykovy univerzity Brno Lenka Adámková.

Druhý blok přinesl pohledy legislativní. Zmocněnec MŠMT pro wellbeing, dětské duševní zdraví a ústavní ochrannou výchovu Ferdinand Hrdlička se na PPP podíval pohledem škol. Velmi přínosné byly informace od Daniela Všetečky z MPO o nařízení EU The Digital Services Act, které vejde v platnost v únoru 2024, a které řeší moderaci obsahu a transparentnost digitálních služeb. Bezpečí dětí a mladistvých na internetu bylo tématem pro europoslankyni Michaelu Šojdrovou. Nad trestní rovinou pro-anorektických webů se pozastavil vrchní komisař Policejního prezidia ČR Jakub Vinčálek.

Hmatatelným výsledkem 1. kulatého stolu se stal webinář pro dětské praktiky, který v těchto dnech pořádá Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost (více ZDE) a který lékařům přináší nové poznatky a možnosti léčby PPP. Doufáme, že dopady do každodenního života bude mít i tento 2. kulatý stůl. Zástupci řady ministerstev i přítomní odborníci v čele s prof. MUDr. Hanou Papežovou jsou toho příslibem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama