Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2023 21:29:00

Považuju jednání této vlády za velmi arogantní

Považuju jednání této vlády za velmi arogantní

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 18. května 2023 ke komunikaci vlády.

 Vážená paní předsedkyně, vážený pane premiére, kolegyně, kolegové, já bych si také dovolila zareagovat na slova pana premiéra, který tady řekl: argumenty docházejí, pojďme se bavit věcně. Já si myslím, že tato interpelace se především dotýká komunikace, a především ta interpelace je zaměřena na ministra vnitra a vašeho, pane premiére, vicepremiéra, prvního vicepremiéra, který vás v mnoha věcech má zastupovat. A musím říct, že jeho komunikace a komunikace celé vlády je opravdu tragická.

Já jsem včera tady na plénu Sněmovny vystupovala, protože jsme tady měli nedávno zákon o státním podniku, kdy pan ministr vnitra chtěl tento zákon projednat v devadesátce. Ministr vnitra s nikým nekomunikuje, stejně nekomunikuje celá tato vláda. Takovým typickým příkladem je, že jste si změnili programové prohlášení, ale této Sněmovně jste aktuální verzi a představení neudělal ani vy, ani váš první vicepremiér Vít Rakušan.

Proto i ta interpelace mého kolegy a proto všichni víme, co způsobilo to, že došlo k vyvěšení vlajky na budově Ministerstva vnitra. To, že si ministr vnitra vytvoří nějaký KRIT na svém rezortu, nikomu o tom neřekne, vybere si tam člověka bez výběrového řízení, jakým způsobem teď komunikuje Českou poštu, a to, co se na rezortu vnitra vůbec děje, je absolutně tragické. Já hlavně považuju jednání této vlády, že nejenom, že nekomunikuje, ale že ta vláda je především velmi arogantní. A to jsme dnes tady viděli v přímém přenosu. Děkuji. (Potlesk z lavic ANO.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama