Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2023 11:34:26

Fašismus české vládě nevadí, už je z něj jen munice konspirátorům

Fašismus české vládě nevadí, už je z něj jen munice konspirátorům

Fašismus a jeho symboly už jsou u nás překonaná věc. Stačilo k tomu pár vlajek u sochy svatého Václava, na kterých byly nacistické symboly, party pod hlavičkou nacistického zločince a fašistické trámové kříže namalované Ukrajinci na stroje dodané ČR.

 Samozřejmě zmíněné excesy neměli na svědomí čeští občané. To by asi už stáli tváří v tvář nějakému soudu a novináři by na nich nenechali niť suchou. A po právu!

Vždyť si představte, co by se asi dělo, kdyby se skupina skinheadů sešla na Václaváku a mávala tam vlajkou, na které by byl symbol SS, nebo pořádala třeba „Heidrich party“.

Jistě by byli obě akce rozehnány a zodpovědné osoby stíhány. A opět dodávám, že po právu a že bych s tím naprosto souhlasil. Šlo by totiž prokazatelně o porušování zákona, konkrétně § 403 Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka.

Protože se ale výše zmíněných přestupků nedopustili skinheadi, ale Ukrajinci, odpálkovaly to zodpovědné orgány tím, že je to součást jejich kultury a historie a nedělo se nic.

OK, člověk novým pořádkům přivykne, a když na tato svinstva upozorní i ministra vnitra a nic se nestane, řekne si, že taková je holt doba a někteří lidé jsou si u nás prostě rovnější.

Co mi ale vyrazilo dech, byla nedávná kauza trámových fašistických křížů, kterými byla pomalována bojová technika dodaná Českou republikou na Ukrajinu. Tedy nevyrazil mi dech samotný fakt, že si Ukrajinci malují symboly Wehrmachtu na darované bojové stroje, vždyť nacistické symboly používají i jejich čelní představitelé, ale česká argumentace, proč by to dělat neměli.

Tady budu raději citovat server Novinky.cz:

Náměstek ministryně obrany Jan Jireš kvůli tomu jednal s ukrajinským velvyslanectvím. „Sešel jsem se s ukrajinským chargé d´affaires a vojenským přidělencem. Ukázal jsem jim fotografie darované Dany s namalovaným křížem a vysvětlil, že to zbytečně poškozuje reputaci Ukrajiny a dává munici konspirátorům,“ řekl.

Konec citace.

Volně přeloženo, představitelům České republiky nevadí používání nacistických válečných symbolů, ale to, že to poškozuje reputaci Ukrajiny a dává munici konspirátorům, mezi které jsem se tímto zřejmě zařadil i já.

Jen mi tak napadá, co by k tomu asi řekli Mašín, Balabán a Morávek, nebo Kubiš a Gabčík. Já si jen můžu ulevit v duchu Černých baronů, nic jiného už s touhle politickou reprezentací nezbývá.

„Chce se mi zvracet. Zase se mi chce zvracet.“  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama