MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2023 6:58:00

Tak žije Navalnyj v Rusku

Tak žije Navalnyj v Rusku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Alexeji Navalnému.

 Tak nějak vypadá ŠIZO, „štrafnyj izoljator“, česky samotka. Vězení ve vězení. V ní tráví opakovaně svůj trest za mřížemi ruský opoziční politik Alexej Navalný. Je mu odpírán spánek, lékařská péče a je opakovaně nucen k pobytu v izolaci, čímž věznice porušuje i svá vlastní nelidská pravidla.

V srpnu r. 2020 se Putinovu režimu nepodařilo zabít svého politického konkurenta, Navalný po otravě nervovou látkou novičok díky pevné vůli a péči německých lékařů doslova vstal z mrtvých a rozhodl se vrátit do Ruska, aby pokračoval ve svém boji proti korupci a diktatuře. Po svém příletu do Moskvy byl okamžitě zatčen a odsouzen v politickém procesu na 9 let vězení, necelý rok předtím, než Rusko napadlo Ukrajinu.

„Alexejův osud a válka o Ukrajinu spolu souvisí. Kreml se před napadením Ukrajiny potřeboval zbavit veškeré opozice,“ říká Leonid Volkov (?????? ??????), někdejší blízký spolupracovník Navalného, který přijel do Prahy upozornit na mučení, represe a pronásledování ruské opozice, nezávislých novinářů a obránců lidských práv.

Věřím, že Ukrajina bude osvobozena a že osvobozen bude i Alexej Navalný a stovky dalších politických vězňů v Rusku. Věřím, že se to stane, pokud nebudeme lhostejní. Navštivte expozici ŠIZO na Staroměstském náměstí v Praze!

Expozice bude k nahlédnutí do 31. května.

#SlavaUkraini

#FriendsOfFreeRussia

#FreeNavalny

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama