Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2023 22:24:00

Zbytečně vyhozených 56 miliard

Zbytečně vyhozených 56 miliard

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánované změně v občanských průkazech, kdy rodná čísla nahradí takzvané identifikátory.

 Neplácám do větru. Když jsem veřejně prohlašovala, že není vhodná doba na to, aby současná vláda měnila v občanských průkazech rodná čísla za takzvané identifikátory, myslela jsem to naprosto vážně.

Víte, mně by ta samotná podstata ani nevadila. Chápu dokonce jisté výhody 32místného kódu, který by se zavedl. Vadí mi ale doba, kdy se ministr vnitra snaží tuto změnu protlačit.

CELÝ TEN PROJEKT BY MĚL STÁT 56 MILIARD KORUN!

O tyto peníze by se měl ale rozdělit stát se soukromou sférou. Významná část však  bude dopadat na orgány veřejné moci a vyžádá si požadavky na státní rozpočet. Jedná se přitom o výdaje, s nimiž státní rozpočet, ostatní veřejné rozpočty ani soukromé rozpočty v tuto chvíli příliš nepočítají.

V době, kdy se vzpamatováváme z energetické krize, na Ukrajině zuří válka a vláda hledá v rozpočtu každou korunu, mi dává smysl, aby to vláda odložila.

S mými kolegy z hnutí ANO jsme proto připravili návrh zákona, kterým projekt posuneme v čase. Ty prostředky se přeci teď dají využít pro lidi. Rodičovský příspěvek, senioři a jejich důchody, nebo pomoc hendikepovaným, tam všude je potřeba pomoct.

Návrh zákona jsme podali tak, aby byl projednán okamžitě. Ve zrychleném režimu. Tak uvidíme, jestli alespoň v tomhle bude koalice uvažovat rozumně. Držte nám palce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama