Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2023 16:02:00

Je nutno se ptát, komu ku prospěchu

Je nutno se ptát, komu ku prospěchu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji konfliktu na Ukrajině

 Pokud dlouhodobě sleduji vývoj války na východní Ukrajině a sleduji politický tlak a stále rostoucí požadavky ukrajinského prezidenta na zvýšení dodávek vojenské techniky, pak z tohoto vývoje radost nemám. Protože se ukazuje, že ukrajinský prezident udělá vše pro zatažení evropských zemí, zejména členských zemí NATO, do tohoto ozbrojeného konfliktu.

Dodávky raket a letounů, které umožní svým dosahem útočit na RF, zvýší bezpečnostní riziko pro Evropu i pro samotnou Českou republiku. Dále se ukazuje, že ozbrojené složky ukrajinské armády podnikají diverzní činnosti na území Ruska za účelem omezit logistickou podporu ruským jednotkám na straně jedné.

Na straně druhé ohrožení obyvatel příhraničních či napadených oblastí mohou vést k eskalaci odvetných opatření RF vůči Ukrajině. A to si opět vyžádá lidské oběti a ekonomické ztráty. Prostě "začarovaný kruh", který devastuje Ukrajinu a vysává ekonomickou a politickou sílu Ruska ve světě.

Je tedy nutno se ptát, komu ku prospěchu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama