Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2023 6:03:00

Chceme mír, ne válku

Chceme mír, ne válku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korupci na Ukrajině

 Potvrdilo se, že Ukrajina patří mezi nejzkorumpovanější země Evropy, není-li sama nejzkorumpovanější. Státní ukrajinské firmy dostaly miliardy hřiven předem na nákup zahraničních zbraní – nakonec ale zbraně nenakoupily a peníze převedly na zahraniční účty.

Ukrajinské ministerstvo obrany podle Echo24 podalo 30 žalob na opožděné zakázky včetně penále za nedodržení smluv ve výši 8,9 miliardy hřiven. Mezi žalovanými firmami jsou také exportní společnosti Spetstechnoexport, Ukrspetsexport, Progress nebo Agentura pro obranné zakázky, které spolupracují také s českými zbrojaři.

Hnutí SPD odmítá, aby Česká republika posílala peníze ukrajinskému režimu, který se hlásí k fašistovi Banderovi. Odmítáme dodávání zbraní na Ukrajinu. Chceme mír, ne válku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama