Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2023 20:03:00

Dotace podpoří obnovu staveb v centrální části Vsetína

Dotace podpoří obnovu staveb v centrální části Vsetína

Vsetínští zastupitelé vyhlásili na svém dubnovém jednání dotační program na obnovu staveb.

 Majitelé nemovitostí ve vybraných lokalitách v centru Vsetína tak mohou od 1. do 30. června žádat město o finanční dotaci například na opravu fasády, zateplení, či výměnu oken a dveří.

„Cílem programu je podpořit obnovu staveb v centrální části města Vsetín. A to jak nemovitých kulturních památek a staveb na území jejich ochranných pásem, tak staveb bez památkové ochrany, které dotvářejí původní historickou zástavbu,“ přiblížil starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL) s tím, že k rozdělení v rámci dotačního programu je vyčleněno 300 tisíc korun.

Žadatelem přitom může být jak fyzická, tak i právnická osoba, která je vlastníkem či spoluvlastníkem nemovitosti ve vybrané části města. „Maximální výše dotace na opravu fasád, zateplení, nátěry a výměnu oken, dveří či vrat činí 25 % a na restaurování kulturních památek nebo jejich částí až 50 % z celkových nákladů podporované aktivity. Stavební úpravy, udržovací práce či restaurování musí být realizovány do 30. listopadu letošního roku,“ doplnil starosta Čunek.

Žádosti lze zasílat v průběhu června na předepsaném formuláři, který najdete na webu města ZDE. Tamtéž si lze prohlédnout podrobnější podmínky dotačního programu a také mapu oblastí, jichž se podpora města týká.

O rozdělení dotací rozhodne zastupitelstvo města nejpozději do konce září letošního roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama