Ing. Berenika Peštová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2023 19:19:00

Kdo sáhne na cenu odpadů nebo na cenu vody, v příštím roce už si nevrzne

Kdo sáhne na cenu odpadů nebo na cenu vody, v příštím roce už si nevrzne

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 2. června k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích.

 Já bych chtěla zareagovat na svého předřečníka, drahého kolegu Adamce, prostřednictvím pana předsedajícího. Já neříkám, ať se to klidně zvedne, ale já chci vědět, na základě čeho, čeho jste došli k částce osmnáct set korun. Ukažte mi nějakou RIA, nějaké zpracování dopadů, prostě na základě čeho. Já vám říkám, že dneska ta částka dvanácti set není v jediné obci v České republice využívána. Není. Nikdo ji nevyužívá.

Podívejte se, kde se pohybují průměrně ceny, které platí naši občané. Je to šest set padesát až sedm set padesát korun - protože to je politikum. Řekněte si to otevřeně - je to politikum, protože kdo sáhne na cenu odpadů nebo na cenu vody, tak v příštím roce už si nevrzne. Tak to prostě je. Takže všechno je to dotované. Je to dotované normálně z rozpočtu měst! (Zvýšeným hlasem.) Tak to prostě je! A proč to chcete zvedat, když předem víte, že nikdo z vás těch dvanáct set korun prostě nedá - natož osmnáct set.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama