Jan Krkoška, MBA

  • Krnov
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2023 11:17:00

Budeme pokračovat v tom, co jsme společně začali

Budeme pokračovat v tom, co jsme společně začali

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák v úvodu dnešního jednání krajského zastupitelstva rezignoval na svoji funkci. Pozici hejtmana bude nově zastávat jeho dosavadní náměstek pro regionální rozvoj a cestovní ruch Jan Krkoška z hnutí ANO.

 Uvolněné místo v Radě Moravskoslezského kraje a náměstkyně hejtmana bude nově patřit dosavadní krajské zastupitelce za hnutí ANO Šárce Šimoňákové. Rozhodli o tom krajští zastupitelé.

Nově zvolený hejtman Jan Krkoška poděkoval svému předchůdci za jeho dosavadní práci pro rozvoj Moravskoslezského kraje. „Iva Vondráka si vážím a oceňuji jeho činnost pro kraj. V posledních měsících jsme se ale rozešli v politických názorech. Budeme pokračovat v tom, co jsme společně začali. Prioritou zůstává realizace strategických projektů kraje a plnění koaličního programu,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška (ANO).

Předseda zastupitelského klubu Hnutí ANO Josef Bělica, který vedl vyjednávání s koaličními partnery zdůraznil, že jde pouze o personální změnu uvnitř nejsilnějšího politického klubu zastupitelů. Koalice, v níž je tato strana hlavním partnerem, zůstává zachována ve stejném složení, což zajišťuje kontinuitu a stabilitu vedení kraje. „Krajská koalice je silná a jednotná. Máme jasný cíl, pro který uděláme maximum – splnit koaliční program tak, jak jej definuje programové prohlášení rady kraje,“ řekl Josef Bělica.

Také první náměstek hejtmana Jakub Unucka ocenil a poděkoval Ivo Vondrákovi za jeho práci. „S napětím jsme sledovali situaci v klubu ANO. Jejich návrh na nové personální obsazení funkce hejtmana pro nás znamená, že budeme pokračovat v realizaci strategických projektů, jako jsou třeba EDEN nebo Černá kostka. A to je pro nás klíčové. Proto jsme rozhodnutí klubu ANO respektovali,“ sdělil první náměstek hejtmana Jakub Unucka (ODS).

„Klub ANO nás oslovil s tím, že chce provést personální změnu na postu hejtmana. Deklarovali, že v rámci klubu má tato změna podporu. S ohledem na to, že jde o největší klub naší koalice, který má podle koaliční smlouvy právo na křeslo hejtmana, rozhodnutí jsme respektovali,“ sdělil náměstek hejtmana pro kulturu a památkovou péči Lukáš Curylo (KDU-ČSL) a poděkoval Ivo Vondrákovi za dosavadní činnost.

„Respektujeme rozhodnutí nejsilnějšího politického klubu krajské koalice. Personální obsazení křesla hejtmana je jeho interní záležitost. Ivu Vondrákovi děkuji za spolupráci,“ konstatoval krajský radní pro územní plánování Petr Kajnar (ČSSD).

V Moravskoslezském kraji tvoří koalici hnutí ANO, ODS kandidující s TOP 09, KDU-ČSL a ČSSD. Ivo Vondrák zvolený za Hnutí ANO je nyní bez politické příslušnosti. Po krajských volbách v roce 2020 získalo ANO 24 mandátů, v současnosti má klub hnutí 19 mandátů, ODS+TOP 09 obsadila 10 míst, KDU-ČSL 7 křesel, ČSSD získala 5 křesel. V opozici jsou Piráti, kteří mají 9 krajských zastupitelů, KSČM se 4 členy v zastupitelstvu a SPD, která měla po volbách 6 křesel, ale 5 jejích zastupitelů je nyní také bez politické příslušnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama